Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Οι επαναδιαπραγματευτές που γίνανε πραματευτές

....του Νίκου Καμπούρη

 Αύγουστος. Καλοκαίρι. Ζέστη και ραστώνη. Εκεί που βρίσκεσαι μεταξύ ιδρώτα και κλιματισμού αποφασίζεις να το τολμήσεις το βήμα και να βάλεις ειδήσεις των 8. Όχι ότι δεν είσαι υποψιασμένος για το τι σε περιμένει, αλλά λες Αύγουστος είναι, κάτι πιο ανάλαφρο θ’ ακούσω. Αμ δε.

Δις, δις δις. Όχι δις εξ’αμαρτείν. Αυτό το έχεις ξεπεράσει προ πολλού. Δισεκατομμύρια. Πολλά δισεκατομμύρια! Δισεκατομμύρια από ‘δω, δισεκατομμύρια από ‘κει. Δις να δουν τα μάτια σου! 11,5 σου λέει ο ένας, 11,6 σου λέει ο άλλος. Δε βαριέσαι, για μερικά ψωροεκατομμύρια θα τα χαλάσουμε; Κάν’τα 12, να είναι στρογγυλά.

Δις λοιπόν. Χρήματα που πρέπει να περικοπούν. Να σβηστούν. Να αφαιρεθούν. Είναι παραπανίσια σου λέει. Λίπος που χαλάει την εικόνα του σωματότυπου του Δημοσίου. Χρήματα που παίρνουν συνταξιούχοι, μισθωτοί, ανάπηροι, εκπαιδευτικοί,στρατιωτικοί, γιατροί, μικρομεσαίοι. (Τι μικρομεσαίοι δηλαδή, πλέον έχουμε φτάσει στην κατηγορία μικροί-νανομικροί. Τέλος πάντων).  Αυτά απαιτεί η αγαπητή και συμπάσχουσα μαζί μας Τρόικα. Την θυμάστε την τρόικα; Που έφυγε κακήν κακώς τον Απρίλη περιμένοντας να δει ποιος θα βγει από τις Εκλογές; Ε, αφού την ταλαιπωρήσαμε για κανα δίμηνο περνώντας σύριζα από την καταστροφική επιλογή των ακραίων αντιευρωπαϊστών της άκρας αριστεράς του ακραία μοδάτου Αλέξη, την ξαναφέραμε να αντιμετωπίσει τον ευρωπαϊστή ΕΠ-ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ του Μνημονίου, Αντώνιο τον Βενικουβελοσαμαρικό. Αυτόν τον ψηλό τύπο που ούρλιαζε 2 χρόνια πως μπορεί να ΕΠ-ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ καλύτερα από τους άλλους.

Ήρθε η ώρα λοιπόν. Και ξαφνικά, διαπιστώνεις πως η ΕΠ-ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η επιβολή των περικοπών που είχε υπογράψει ο Παπαδήμιος (τι κάνει αυτή η ψυχή;) για να μπορέσεις να γίνεις αξιόπιστος, λέει, ώστε στο απώτατο μέλλον να ΕΠ-ΑΝΑ-ΔΙΑ-ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ από θέση ισχύος. Τώρα το τί θα επαναδιαπραγματευτείς, αφού θα έχεις εφαρμόσει τα πάντα όλα, είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

11,5 δισεκατομμύρια μας ζητούν λοιπόν. 11,5 δισεκατομμύρια, που θα φύγουν από την αγορά και την οικονομία, με σκοπό τον περιορισμό της ύφεσης. Μάλιστα. Καλά ακούτε. Σκοπός τους λέει είναι ο περιορισμός της ύφεσης και η επαναφορά της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης! Όχι ότι είμαι οικονομολόγος, αλλά το περιορισμένο μου μυαλό αντιλαμβάνεται πως όταν έχεις ύφεση που τρέχει με 9%, για να την περιορίσεις δεν μπορείς να αφαιρείς από την οικονομία κι άλλα λεφτά. Τα 30€ που θα κόψεις από τη Σύνταξη του ΟΓΑ, θα πήγαιναν στο συνοικιακό ψιλικατζίδικο για γάλα. Τώρα που θα πάνε; Και το κυριότερο, ο ψιλικατζής τι θα απογίνει; (Αν έχει απομείνει όρθιος ακόμα).Δε χρειάζεται λοιπόν να αναφέρω άλλα ‘λαϊκίστικα’ παραδείγματα με γάλα, για να καταλάβουμε ότι η πολιτική που εφαρμόζουν οι ‘Επ-ανα-δια-πραγματευτές’ είναι καταστροφική.

Βουλιάζουν την Ελλάδα πιο βαθιά στην καταστροφή. Την σπρώχνουν πιο κοντά στον γκρεμό. Και το κυριότερο, τούτοι οι ‘Ευρωπαϊστές’ την τραβάνε απ’τα μαλλιά εκτός της Ευρωζώνης.Ας σταματήσουν λοιπόν να πουλάνε το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης. Δεν το πουλάνε καλά. Σε αντίθεση με την Δημόσια περιουσία, που μπορούν να την ξεπουλάνε με μεγάλη μαεστρία, σε χρηματιστηριακές τιμές -95% από τις πραγματικές.

Ας πάψει λοιπόν ο κύριος (θου Κύριε) Κουβέλης να μας πουλάει το παραμύθι ότι νοιάζεται για την κοινωνία. Ας σταματήσει ο κύριος (ξανά θού Κύριε) Βενιζέλος να μας πουλάει δήθεν ευαισθησία και υπευθυνότητα. Ας βγεί επιτέλους από το Μαξίμου ο κυνικός και ψεύτης Πρωθυπουργός που εκλέξαμε και ας πει πως από Επαναδιαπραγματευτής, έγινε Πραγματευτής. Ένας καλός πραγματευτής, που πραγματεύεται την περιουσία, τις τύχες και τις ζωές των ελλήνων σε ξένους τοκογλύφους. Γιατί αυτό κάνει. Έβγαλε το ΕΠΙ, έβγαλε το ΑΝΑ έβγαλε και το ΔΙΑ και άφησε το ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ. Αυτό που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν κάτι τύποι σαν και δαύτον.Το θέμα είναι αν θα τον αφήσουμε να συνεχίσει να πραματεύεται το μέλλον και την υπόσταση ημών και της πατρίδας. Ή τουλάχιστον, για πόσο ακόμα;

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου