Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Να δω τηλεόραση;;

...του Πασχάλη Ηλδικίδη

Βαριέσαι… Και τι να κάνεις; Φυσικά και δεν θα πας να τρέξεις ή να διαβάσεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή να κάνεις κάτι από όλες αυτές τις βλακείες που γράφαμε στις εκθέσεις στα Αγγλικά για να συμπληρώσουμε 120 λέξεις.

Θα ανοίξεις λοιπόν τηλεόραση. Εύχεσαι να έχει κάτι καλό για να περάσεις ευχάριστα και εποικοδομητικά την ώρα σου και όντως το πρόγραμμα έρχεσαι να σε επιβεβαιώσει.

Πρώτη στάση: Κάτι ψήνεται. Ένα πρόγραμμα με πολύ φαί το οποίο όμως για έναν περίεργο λόγο δεν ικανοποιεί ποτέ τους παίκτες , οι οποίοι αν και δεν αφήνουν ψίχουλο να πάει χαμένο δεν μπορούν να βάλουν μεγάλο βαθμό στον συμπαίκτη τους γιατί το νερό δεν ήταν τόσο δροσερό όσο θα έπρεπε και το κάδρο απέναντι από το τραπέζι έκανε κακό φενγκ σούι. Τραγική φιγούρα κάθε επεισοδίου ο οικοδεσπότης της βραδιάς που έχει ετοιμάσει την Άρτα και τα Γιάννενα, ο οποίος αν και ξέρει και αυτός τι κουμάσι είναι, ομολογεί πως περιμένει τουλάχιστον ένα 9 από τους συμπαίκτες του για να πάρει στην καλύτερη περίπτωση ένα 6.

Δεύτερη στάση: Ο θεός προφανώς και θέλει να σε τιμωρήσει και σε ρίχνει στις Οικογενειακές ιστορίες. Ένας τίτλος τόσο συμβατός με το περιεχόμενο της εκπομπής καθώς σε κάθε παραδοσιακή οικογένεια υπάρχει ένα 16χρονο κορίτσι που θέλει να κάνει 185 σκουλαρίκια , 67 τατουάζ και να κλεφτεί με τον 45χρονο ιδιοκτήτη μπακάλικου. Κι όλα αυτά για τον απλούστατο λόγο ότι περνάει εφηβεία και έχει νεύρα! Και στη συνέχεια έρχεται η λεζάντα « Μυρτώ ετών 16, θέλει να βάψει τα μαλλιά της μπλε γιατί η μητέρα της δεν της δίνει χαρτζιλίκι » και η συγκλονιστική μαρτυρία της άτυχης μητέρας « Δεν ξέρω τι να μαγειρέψω, έέέ δεν ξέρω τι να κάνω, με έχει σκάσει αυτό το παιδί.» Γιατί και να ξεχνάς τα λόγια σου είναι μέρος του προγράμματος. Τα τέρατα ( της υποκριτικής) κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί εσένα δεν σε κυνηγάει κάποια κάμερα όταν έχεις ένα πρόβλημα.

Τρίτη στάση: Τηλεκύβος. Ένα μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα. Μεταμεσονύχτιο γιατί μόνο αν είσαι πιωμένος και δεν έχεις ύπνο μπορείς να παρακολουθήσεις μία κυρία η οποία φωνάζει χωρίς λόγο και χαίρεται όταν ένα ρολόι μετράει αντίστροφα επίσης χωρίς λόγο ακούγοντας από πίσω σειρήνες ασθενοφόρων(!!!) και μουσικές καταδίωξης (κάπως πρέπει να κρατηθούν ξύπνιοι οι τηλεθεατές). Ο ενθουσιασμός έρχεται και απογειώνεται όταν κάποιος τηλεθεατής (αληθινός φωστήρας) μετά από αμέτρητες αντίστροφες μετρήσεις ρολογιών βγαίνει στον αέρα και βρίσκει πως τα γράμματα « ΑΓΤΑ » κρύβουν τη λέξη « ΓΑΤΑ » και όχι « ΤΑΓΑ » που είπε ο προηγούμενος παίχτης.

Οκ, το ‘πιασα, πρέπει να ξαναγράψω καμία έκθεση στα Αγγλικά…

1 σχόλιο:

  1. Την ώρα που ο Τηλεκύβος γεμίζει το σπίτι με ήχους Star Trek ανάμικτους με τις υστερικές τσιρίδες της παρουσιάστριας που ευχαρίστως θα καρύδωνα, στα άλλα κανάλια αρχίζουν τα τηλεσέξ. Τηλεσέξ δε καλούνται διαφημίσεις βορειοαφρικανικής αισθητικής, με περιφερειακές γκόμενες που τρίβονται μπροστά στο φακό, ενώ επίπλαστα ξαναμμένες φωνές δήθεν ερεθίζουν τον ξενύχτη άρρενα με διάφορα "πάρε με", "είμαι υγρή και ζεστή", "θες να ακούσεις τι κάνω με τις φίλες μου;" κτλ.
    Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα ροζ τηλέφωνα προβάλλονται εναλλάξ με διαφημίσεις κοινωφελούς περιεχομένου, που μας παρακινούν να ενισχύσουμε το έργο κάποιων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων. Ο λογος που και τα δύο συνωστίζονται στην ίδια τηλεοπτική ζώνη είναι επειδή οι μεν τηλεπόρνες δεν επιτρέπεται να προβάλλονται νωρίτερα από την ώρα που το ΕΣΡ αποφάσισε ότι κοιμούνται τα παιδιά, τα δε φιλανθρωπικά είναι δωρεάν, οπότε το κανάλι διαλέγει τις πιο νεκρές ώρες για να τα δείξει.
    Στο τελος μπερδεύεσαι. Δεν ξέρεις αν η υπερμπογιατισμένη που γδύνεται το κάνει για καλό σκοπό ή μήπως πίσω από την έκκληση για οικονομική βοήθεια προς το άσυλο γερόντων κρύβεται καμιά ξαναμμένη γριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή