Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι

...της Θεοδώρας Δαγκαλάκου

Πάει καιρός τώρα που κάθομαι και παρατηρώ τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Μνημόνια, χαράτσια, ανεργία και όλα πάνε απ' το κακό στο χειρότερο! Τί γίνεται;;; Μέχρι στιγμής δεν είχα βρει τον τρόπο να πώ, να εκφράσω όσα με έπνιγαν.

Παρακολουθώντας το χαζοκούτι προσπαθούσα να πάρω τις απαντήσεις που τόσο είχα ανάγκη να ακούσω μα τίποτα! Το μόνο που κατάφερα είναι να ξεχειλίσω από ανάμεικτα συναισθήματα θυμού, λύπης, απόγνωσης, υστερίας. Γιατί;;; Τόσα γιατί!!! Γιατί μας κατάντησαν έτσι;;; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα;;; Καμία απάντηση...

Σήμερα το βράδυ γυρνώντας σπίτι από μία ακόμη κουραστική μέρα στη δουλειά και τη σχολή, έψαχνα απεγνωσμένα ένα τρόπο να πω όλα αυτά που με τρελαίνουν τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά το θέμα της κρίσης. Ανεβοκατεβάζοντας τον κέρσορα του ποντικιού στην ιστοσελίδα του dubium και διαβάζοντας κι άλλες ανησυχίες κι άλλους προβληματισμούς από νέους σαν και εμένα...αγανάκτησα!!! "Φτάνει" φώναξα και θεώρησα χρέος μου να μιλήσω επιτέλους για όλα αυτά που "τρώνε" τα καλύτερά μας χρόνια και μάλιστα χωρίς να φταίμε... Είχα μπροστά μου τον υπολογιστή, μπορούσα να εκθέσω το άρθρο μου στο blog μας, είχα φωνή πλέον...γιατί να μην μιλήσω! Βέβαια ίσως αυτά που θα πω να μην φτάσουν ποτέ στα αφτιά των υπευθύνων, μα είναι λύτρωση να τα βγάζεις από μέσα σου, είναι εμψυχωτικό κι άλλοι να βρίσκουν δύναμη απ' τη φωνή σου!!!

Ξαφνικά μου 'ρθε μια ιδέα...να παίξουμε ένα παιχνίδι!!! Ναι, ένα απλό μα τόσο σημαντικό παιχνίδι!!! Θα αντιστρέψουμε τους ρόλους! Τους ρόλους των 300 βουλευτών με αυτούς 300 απλών ανθρώπων, έτσι οι βουλευτές καλούνται για ένα χρόνο να πάρουν τη θέση στη ζωή ανθρώπων απλών με τελείως διαφορετικές προτεραιότητες και ασχολίες από αυτές που είχαν συνηθίσει έως τώρα! Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι βουλευτές να βιώσουν εκ των έσω τα μέτρα που ψήφισαν, να τα δοκιμάσουν για να διαπιστώσουν οι ίδιοι την αξία τους, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τους πτοεί το γεγονός ότι εμείς διαμαρτυρόμαστε!

Η καθημερινότητα τους θα περιλαμβάνει από κάλυψη βασικών αναγκών μέχρι και εύρεση εργασίας σε περίπτωση που ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσουν είναι άνεργος. Θα πληρώνουν κανονικά όλους τους λογαριασμούς που καλείται να πληρώσει κάθε πολίτης. Θα ζουν στα σπίτια των ανθρώπων που αντικατέστησαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για κάθε υλική ζημιά που μπορεί να προκληθεί κ.λ.π. Προσοχή!!! Οι βουλευτές θα λαμβάνουν για μηνιαίο εισόδημα αυτό που εισέπρατταν νωρίτερα οι άνθρωποι που αντικατέστησαν. Δεν θα έχουν καμία έκπτωση σε καμία από τις επιχειρήσεις στις οποίες μέχρι τώρα είχαν. Σε περίπτωση κακής διαχείρισης των χρημάτων, οι βουλευτές δεν δικαιούνται επιπλέον χρήματα, θα υφίστανται κανονικά συνέπειες και κυρώσεις, ενώ οι τιμωρίες για αδικήματα που τυχόν διαπράξουν θα είναι αυτές που προστάζει ο νόμος για τον απλό πολίτη. Με λίγα λόγια, θα ζουν για ένα χρόνο όπως ακριβώς κι εμείς χωρίς καμία διευκόλυνση!!! Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού σκοπός είναι οι βουλευτές να περάσουν έστω και στο ελάχιστο αυτά που περνάμε εμείς τόσα χρόνια τώρα!!!

Το παιχνίδι δεν έχει νικητή! Νίκη θα 'ναι για μας να ακουστεί από τα χείλη τους ένα "συγνώμη, ειλικρινά δεν έχω ιδέα πως μπορείτε και τα βγάζετε πέρα "!!!! Αυτό και μόνο αρκεί.. Τόσο καιρό ισχυρίζεστε πως κατανοείτε τη θέση στην οποία μας φέρατε! Ας το διαπιστώσουμε λοιπόν κατά πόσο καταλαβαίνετε και κατά πόσο μπορείτε να ανταπεξέλθετε στη ζωή που οι ίδιοι κατασκευάσατε μα εσείς δεν συμμετάσχετε σ' αυτήν!!!

Game over.

Αντέχετε;;; Ας παίξουμε λοιπόν ένα παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου