Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τον ξέρω απ΄το fb, πολύ καλό παιδί!



Το μόνο που χρειάζεται για να μάθεις κάτι παραπάνω απο τα πάντα, σχετικά με κάποιον είναι απλά να ξέρεις το όνομά του.
Βρε δε πά να τον έχεις δεί μιά φορά μέσα απ'το λεωφορείο;
Να είναι φίλος του γνωστού του φίλου του γνωστού σου;
Να έχετε πετάξει σκουπιδάκι στον ίδιο κάδο;

Ξαναλέω, αρκεί να 'ξες το όνομά του το μικρό.

Χάρη στο facebook και την καινούργια επαναστατική "αναζήτηση" ατόμων-χρηστών πάντα, το μόνο που έχεις να κάνει προτού γράψεις το... βιογραφικό του άγνωστου ενδιαφερόμενού σου, είναι να γράψεις το όνομά του. Κατευθείαν σου εμφανίζονται υποψήφιοι πρωταγωνιστές του "βιβλίου" σου, που αφού περάσουν από casting  πολύ βασικών κριτηρίων όπως:

επίθετο
κοινοί φίλοι (να΄το δεν ήθελε πολύ)
φύλο
μουσική που ακούει
άντε και σπουδές ή εργασία
άντε το πολύ σου μένουν δύο. Κι όλα αυτά μόνο αν δεν τον έχεις ήδη καπαρώσει με την φωτογραφία του, που δε μπορεί όλο και κάτι θα σου θυμίζει όσο artistic και να'ναι.

extra tip: Αν είσαι και γυναίκα, η διαίσθηση σου, παίζει να τον έχει κάνει έως και friend request πριν αποφασίσεις να ενδώσεις στη μάστιγα των social networks.
Μήπως ακούγομαι λίγο υπερβολική με τον όρο "μάστιγα"; Όχι καθόλου και έχω σκοπό να σας τρομοκρατήσω ή ενθουσιάσω (ανάλογα την περίπτωση) ολοένα και περισσότερο.

Αφού λοιπόν, ήδη ξέρεις βασικά πράγματα ήρθε η ώρα να μάθεις τις πιό έμπιστες λεπτομέρειες για την ζωή του, που ούτε ο ίδιος ίσως ξέρει ή για να μην ακούγομαι σα καφετζού, έστω έχει αποβάλλει απο τη μνήμη του.

Ας πούμε:
-Ξέρω τί έκανες πέρσυ το καλοκαίρι και πρόπερσυ και παραπρόπερσυ και αντιπαραπρόπερσυ. Πηγή; Τα album φωτογραφιών που φυσικά δεν είναι μόνο δικά σου αλλά και των συνδιακοπιστών σου. Αυτό με οδηγεί στο...
-Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι. Σήμερα οι παροιμίες έχουν τη τιμητική τους κι έτσι δε θα 'ξηγηθώ πολύ όσον αφορά αυτό και θα αφήσω να εννοηθεί τί ακριβώς εννοώ. Ξέρω όχι μόνο που ήσουν τον Ιούλιο του 2010, αλλά και με ποιούς ήσουν στο δωμάτιο αφού είδα το σχόλιο του τάδε-Κίτσου να λέει "Όλο το βράδυ ξερνούσε ο μαλάκας, δε ξανακοιμάμαι μαζί του".
-Μη κάνεις πώς δε με ξέρεις, σ'εχω δει με μαγιώ! Επομένως ξέρω για την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδάς σου/ το απόκρυφο τατουάζ σου/ ελίτσα/ σημάδι εκ γεννετής σου κάτω απ΄τον αφαλό σου. Πρόσεξε όμως. Σ'εχω δεί απλά μιά φορά στο δρόμο και το μόνο που ήξερα για σένα ήταν το όνομά σου.
-Ξέρω που συχνάζεις όχι μόνο γενικότερα στη ζωή σου, αλλά ξέρω που ήπιες μπύρα και μάλιστα Guinnes την Τετάρτη 18 Ιουλίου του 2010. Επίσης ξέρω οτί το βράδυ θα πας στο Υποβρύχιο. Δε χρειάζεται να αναφέρω οτί ξέρω με ποιούς, πού θα συναντηθείς και τί ώρα. Κι αν κρίνω από την προηγούμενη φορά που ήσουν στο ίδιο μαγαζί (Παρασκευή 6 Απριλίου 2011) θα φορέσεις πουκαμισάκι.

Εδώ η παράνοια του facebook θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα απο αυτό και να κατευθυνθούμε λίγο στο άλλο μέγα site αυτό του youtube που θα με κάνει να σε γνωρίσω λίγο καλύτερα. Βλέπω  οτί έχεις ανεβάσει ένα τραγούδι στο facebook κι εγώ επειδή είμαι psycho δε θα αρκεστώ στο να το ακούσω απλά για να έρθω πιό κοντά με την ψυχοσύνθεσή σου, αλλά θα ανατρέξω στα σχόλια του βίντεο για να δώ τί τύποι ακούνε τέτοιου είδους τραγούδια.
Αφού σε κατατάξω στους μεταλλάδες(τυχαία η σειρά θέλω να με πιστέψετε!), στους ροκάδες, τους έντεχνους, τους νταμπστεπάδες και ετσέτερα ήρθε η ώρα να διακινδυνεύσω την φήμη της ομαλότητας μου και να πάω να ψάξω και το δικό σου σχόλιο έτσι ώστε να δω τη σελίδα σου στο youtube και να βρω κι άλλα αγαπημένα σου τραγούδια,  τί σε κάνει να γελάς από τα αστεία βιντεάκια που κυκλοφορούν και γενικότερα πού σ'αρέσει να λιώνεις. Εάν δε, βρώ και κάνα δικό σου βιντεάκι θα έχω στην βιογραφία σου ακόμα και αμοντάριστο εικονο-βιντεο-ακουστικό υλικό που θα κυκλοφορήσει σε bonus έκδοση.

Τώρα, αν έχεις myspace ή στην χειρότερη hi5, τότε λέω να πάω να παίξω και κάνα joker σήμερα γιατί:
 Στο myspace θα εξακριβώσω
-σε τί επίπεδο βρίσκονται τα αγγλικά σου αφού εκεί περισσότερο έρχεσαι σε επαφή με ξένους,
-ποιόν θέλεις να γνωρίσεις στη ζωή σου,
-ποιοί είναι οι ήρωές σου και φυσικά
-πότε ήσουν τελευταία φορά στο internet.

Το Ηi5 μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω την παιδικότητά σου καθώς σίγουρα θα το είχες φτιάξει σε πιό νεαρή ηλικία. Τώρα ή έχεις ξεχάσει

α. τον κωδικό σου
β. την ύπαρξη της σελίδας σου

Εκεί μέσα θα βρω νεανικές σου φωτογραφίες, τον κολλητό σου στο σχολείο, τα emo στιχάκια που έγραφες στα θρανεία με απώτερο σκοπό να σε κοροιδέψω κάποια στιγμή εάν τελικά καταφέρω να σε ...γνωρίσω.

Oops, τί είπα; Α ναι, δε σε ξέρω ακόμα αλλά βρε αδερφάκι μου, προς στιγμήν είχα την εντύπωση οτί σε ξέρω χρόνια. Κοίτα μυστήρια πράγματα. Αφού μόνο το μικρό σου όνομα ξέρω κι έχουμε και μερικούς κοινούς φίλους/γνωστούς. Σημείωσε εδώ οτί τους κοινούς μας φίλους και γνωστούς παίζει να του ξέρω λιγότερο απ'ότι εσένα. Αλλά όπως και να΄χει θα΄θελα να σε γνωρίσω, έστω μιά μέρα πριν την κυκλοφορία του βιογραφικού σου!

ΥΓ. Προς θεού για να μη με κράξει κανείς, προφανώς και όλα τα παραπάνω ισχύουν εάν τα προφίλ των εν λόγω "θυμάτων" είναι μερικώς ή πλήρως ανοιχτά.

http://marinamarinamarinaaa.blogspot.com/2011/04/fb.html

2 σχόλια: