Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι φίλοι μου χαράματα… μιλάνε!

....του Πασχάλη Ηλδικίδη

Και έρχεται η στιγμή να γνωρίσεις την κοπέλα σου στην παρέα σου. Σκέφτεσαι: για να είναι μαζί μου, πρέπει να αποδεχτεί τους φίλους μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο.

Μπορεί όμως να αντέξει κανείς την παρέα σου πάνω από 1 ώρα;; Ετοιμάζεσαι λοιπόν και πας με την κοπέλα σου στην καφετερία που είναι η παρέα σου και σε περιμένει. Τώρα αρχίζει το πάρτυ!

Ένα απ’ τα κορίτσια της παρέας , προσπαθεί να σπάσει τον πάγο και ξεκινά να αφηγείται στην κοπέλα σου ,που γνωρίζει μόλις 2 λεπτά, ότι ο πρώην της μια μέρα την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο και δεν την έβαζε μέσα αν δεν του έφτιαχνε τον υαλοκαθαριστήρα που η ίδια χάλασε. Εξηγεί βέβαια πως αυτό σήμαινε πως την αγαπούσε και την εμπιστευόταν αλλά αυτή δεν ήταν έτοιμη για να συνεχίσει τη σχέση. Και καταλήγει στο γεγονός ότι είναι τυχερή που είναι μαζί σου γιατί είσαι καλό παιδί! Ίσως θα μπορούσε να το πει και με κάποιον άλλον τρόπο, σκέφτεσαι!

Μετά το πρώτο σοκ ο κολλητός σου ξεκινάει να της μιλάει. Εντάξει λες, θα το σώσει… Μάταια… Εξιστορεί στην κοπέλα σου όλες τις στιγμές που μέθυσες και έκανες εμετό, γελώντας (μόνος του) για τα αστεία περιστατικά που διαδραματίστηκαν παράλληλα. Η κοπέλα σου αρχίζει να σε κοιτάει περίεργα, εσύ κλωτσάς τον κολλητό σου να σταματήσει και χαμογελώντας σχολιάζεις πως όλα αυτά συνέβαιναν παλιά.

Μετά από λίγη ώρα και ενώ τα πράγματα έχουν φτιάξει λιγάκι βλέπεις πως ετοιμάζεται να μιλήσει μια κοπέλα. Αυτή που υπάρχει σε κάθε παρέα και είναι επί μονίμου βάσεως στον κόσμο της και έχει ακούσει το 1/10 από την όποια συζήτηση προηγήθηκε πριν. Γουρλώνει λοιπόν τα μάτια και λέει στην κοπέλα σου: « Καλέ… τι κραγιόν φοράς; Πες μου ότι είναι της μαμάς σου και δεν το πλήρωσες γιατί είναι άθλιο»! Προφανώς η φίλη αυτή δεν έχει καν καταλάβει ότι η κοπέλα της οποίας το κραγιόν σχολιάζει είναι η κοπέλα σου και έτσι όπως γύρισε τυχαία και την είδε πίστεψε πως είναι ίσως κάποια κοπέλα που ήρθε ως quest star στο τραπέζι. Στη συνέχεια παίζει και πάλι με τα μαλλιά της και όταν σηκώνεται να πάει τουαλέτα ρίχνει και τον καφέ πάνω στα πόδια της κοπέλας σου( χωρίς φυσικά να καταλάβει τίποτα!!).

Τέλος, ο ήσυχος άλλα όχι και τόσο έξυπνος φίλος σου προσπαθεί να σώσει ότι απέμεινε και επιχειρεί να ανοίξει μια νέα συζήτηση ρωτώντας την κοπέλα σου το εξής καινοτόμο: Σκέφτομαι να πάρω μηχανάκι, θα μου πρότεινες το Derby Senda ή κάτι σε Gilera;

Η κοπέλα σου με έντονο το φόβο πλέον στο μάτι της , άλαλη απέναντι στον φίλο σου, και κοιτώντας με μισό μάτι την φίλη σου που έριξε πάνω της τον καφέ, αναφωνεί πως καλή η παρέα σας αλλά πρέπει να φύγετε γιατί έχετε κανονίσει και αλλού! Φυσικά και δεν της φέρνεις αντίρρηση, σηκώνεσαι άρον άρον, πατάς (καταλάθος!!!) την φίλη σου που έριξε τον καφέ και τους λες όλο νόημα πως θα τα πείτε αύριο.

Μα να μην σηκώνει κανείς το τηλέφωνο την επόμενη μέρα;;;

1 σχόλιο: