Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Είσαι έτοιμος να εκτεθείς;

Dubium



    Η αμφιβολία για τον σκεπτόμενο άνθρωπο είναι ό,τι και η πυξίδα για τον καπετάνιο. Οδηγός. Ένας οδηγός ερμηνείας του κόσμου. Μια στάλα αμφιβολίας αρκεί να ανατρέψει αλήθειες που στο παρελθόν φάνταζαν αδιαμφισβήτητες. Αρκεί για να θέσει σε κίνηση τον τροχό της σκέψης, που στις μέρες μας έχει σκουριάσει, λόγω αδράνειας και απραξίας.


Ο παρόν ιστότοπος λοιπόν προσφέρεται να ανατρέψει αυτήν την παράδοση νοητικής αδράνειας και να θέσει τα θεμέλια της ελεύθερης έκφρασης. Το καύσιμο που θα θέσει σε κίνηση αυτήν την προσπάθεια ωστόσο είναι η προθυμία συμμετοχής της νεολαίας αυτού του τόπου.                                        
                                                                                             
Είμαστε εμείς που πρέπει να ξεπεράσουμε φόβους και ενδοιασμούς, να εκφράσουμε με φωνή δυνατή και διαυγή τον προβληματισμό μας, να μην δειλιάσουμε μπροστά στην παράδοση του συντηρητισμού που μας έχει παραλύσει, να μην διστάσουμε να εκτεθούμε.

Τι σου συμβαίνει; Δεν έχεις όνειρα; Δεν έχεις φανταστεί έναν κόσμο καλύτερο; Δεν αντιλαμβάνεσαι πως η σιωπή και η αδράνειά σου αφυδατώνουν τα αποθέματα δημιουργικότητας που κρύβεις μέσα σου; Σε εσένα απευθύνομαι. Εσένα καλώ να αμφιβάλλεις και την αμφιβολία σου αυτή να την εκφράσεις δίχως φόβο και δισταγμό.

Στόχος αυτού του blog είναι να καταστήσει αισθητή την παρουσία των νέων, να αποδείξει ότι η δημιουργική σκέψη δεν τιθασεύεται, ούτε εμποδίζεται από συντηρητικές ματιές και χλευασμούς, μα παραμένει ζωντανή και ικανή να παράγει πνεύμα και πολιτισμό ακόμα και σε στενά χωρικά πλαίσια.

Σε προσκαλούμε λοιπόν νέε να συνδράμεις και να στηρίξεις με την φωνή και τον λόγο σου την προσπάθεια αυτή. Σε προσκαλούμε να αποδείξεις ότι οι νέοι διεκδικούν και επιτυγχάνουν τα όνειρά τους. Είσαι έτοιμος να εκτεθείς;

Επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε μας τα άρθρα σας στην διεύθυνση : DubiumΝ@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου