Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Όταν η όμορφη φαντασία ξεπερνά την άσχημη πραγματικότητα

....της Αναστασίας Λαδοπούλου


Λένε οτι αν θέλεις κάτι πολύ..όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνομωτούν για να το πετύχεις. Ανοησίες. Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ κι έχεις όρεξη, φαντασία και δημιουργικότητα, τότε δε μπορεί να σε σταματήσει κανείς. Ευτυχώς αποδεικνύεται οτι οι νέοι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση και δεν ξοδεύουν τις μέρες τους στα νυχτερινά κέντρα και στις άσκοπες κουβέντες.

Η μικρή αυτή οικογένεια στην οποία καταθέτουμε αρκετοί σκέψεις και συναισθήματα για ό,τι μας απασχολεί , αυτή που κατέληξε να γίνει μια πολυμελής ,ζεστή και φιλόξενη οικογένεια δίνει τόσο έντονα το παρόν στην καθημερινότητά μας που είναι να απορεί κανείς με τη δύναμη που μπορεί να έχει η αλληλεγγύη ,η φιλία ,η καλή διάθεση .Αρχικά ξεκίνησε σαν ένα πείραμα ,αλλά φαίνεται πως η δύναμη της συνήθειας ( ; ) ,η καθημερινότητα που τρέχει και τα θέματα που προκύπτουν συνέχεια δίνουν συχνά το πλούσιο υλικό για παραγωγή κειμένων ή αν θέλετε για αποτύπωση των σκέψεων στον ..υπολογιστή κι από κεί στον κυβερνοχώρο .

Αρχικά ,ίσως να αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία το πείραμα αυτό ,το πείραμα του dubium ,ακόμα και από μάς τους ίδιους που πιστέψαμε στη δημιουργία του από το ξεκίνημα ,δυσπιστία όχι ως προς την επιτυχία ,αλλά ως προς την ικανότητα να εκφράσουμε την οργή ,τη χαρά ,το θυμό και τις ανησυχίες μας τόσο καλά ,ώστε να ακολουθήσουν κι αυτοί οι άλλοι ,οι ακόμα πιο διστακτικοί ή ακόμη υπήρχε δυσπιστία για το αν θα ακουστεί και μια " άλλη " φωνή .Τελικά ,φαίνεται οτι όταν πιστεύεις σε κάτι σε πιστεύει κι αυτό .

Θεωρητικά ,όλα τα παραπάνω είναι γνωστά ,όμως μερικές φορές το καλύτερο είναι να μιλάμε ανοιχτά και πού αλλού θα μπορούσε να απευθυνθεί ανοιχτά κανείς ,παρά στο blog αυτό που έχει γίνει μια αγαπημένη συνήθεια -γιατί η συνήθεια δεν είναι πάντα κακή - .Ο χώρος αυτός που φιλοξενεί κάθε είδους προβληματισμό έχει καταφέρει το πλέον δύσκολο : να κάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους να σκέφτονται " δημοσιογραφικά " ! να κυνηγάνε την είδηση ή ακόμα και την ίδια τη σκέψη τους με σκοπό να τη φυλακίσουν ,να την καταγράψουν και να την παρουσιάσουν .

Δυστυχώς στις μέρες μας ο ωχαδελφισμός και o οτινανισμός έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας !Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δημιουργία του dubium ,πρέπει να επιβραβευθεί η τόσο σημαντική προσπάθεια ,η οποία είναι άξια αναφοράς τόσο αυτή όσο και όλοι όσοι συμμετέχουν στη συλλογική δουλειά .Με την ελπίδα να συνεχιστεί το ίδιο δυναμικά και με την ίδια όρεξη ,γιατί από θέματα προς γραφή και συζήτηση ευτυχώς δεν στερεύουμε ποτέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου