Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Περί της λίστας του ΣΔΟΕ

....του Χάρη Σταυρίδη


Αναστατώθηκε όλος ο πολιτικός κόσμος με τις νέες αποκαλύψεις περί της λίστας του ΣΔΟΕ. Έτρεξαν όλοι να αθωώσουν τους εαυτούς τους. Καλά έκαναν τα παιδιά, ο οποιοσδήποτε αυτό θα έκανε. Είναι πολλοί για να τους αναφέρω όλους. Θα σταθώ όμως σε μία κόντρα μεταξύ προέδρου και δημοσιογράφου, που έχει εξελιχθεί στο νέο κουτσομπολιό των ΜΜΕ και περιλαμβάνει χυδαιολογίες, χαρακτηρισμούς και άλλα τέτοια «πικάντικα» σχόλια. Δε θα έδινα καμία αξία σε αυτό, αν δεν είχε προηγηθεί μία ανακοίνωση του κ.Μεϊμαράκη από την ιστοσελίδα της Βουλής σχετικά με αυτήν την κόντρα, η οποία δίνει συνέχεια στον «πόλεμο» μεταξύ αυτού και του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου.

«Δεν βάλλομαι εγώ, βάλλεται ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής» και «Λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε, για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας.» ήταν δύο προτάσεις από τις δηλώσεις του κυρίου Μεϊμαράκη αναφερόμενος στα επίμαχα δημοσιεύματα. Λυπάμαι, αλλά θα σας απογοητεύσω. Δε βάλλεται κανένας θεσμός, παρά μόνο το πρόσωπό σας. Ο Χατζηνικολάου και ο οποιοσδήποτε Χατζηνικολάου έγραψε για εσάς και όχι για τους θεσμούς, τους οποίους όλοι μας σεβόμαστε. Όσον αφορά τη χώρα, η αποσταθεροποίησή της είναι κάτι το βέβαιο πιστέψτε με και χωρίς τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό σας. Εδώ δε μπορούμε να συμμαζευτούμε δημοσιονομικά, κοινωνικά, διοικητικά τα δημοσιεύματα θα μας εκθέσουν στην Ευρώπη; Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εξοργίσουν τους ήδη εξοργισμένους πολίτες αυτής της χώρας από πολλά άλλα καθημερινά θέματα, που δε μπορούν να αναφερθούν μεμονωμένα σε ένα άρθρο.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση, σταμάτησα σε ένα σημείο και γέλασα με την ψυχή μου: «Ο Χατζηνικολάου δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο». Αν κατάλαβα καλά, μόλις παραδεχτήκατε ότι πριν από τις μεγάλες αποκαλύψεις οι δημοσιογράφοι σας παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν τη γνώμη σας για το αν θα δημοσιεύσουν ή αν θα μαγειρέψουν μία είδηση; Όχι ότι δεν ήμασταν υποψιασμένοι, απλά τώρα είμαστε βέβαιοι και το ανέκδοτο συνεχίζεται: «Το πολιτικό σύστημα κινείται με διαρροές και με φήμες, και όλα εξαρτώνται απ' την εμπιστοσύνη που έχουμε στις πηγές μας. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο ο Νίκος Χατζηνικολάου για να ζητήσει τη γνώμη μου πριν απ' το δημοσίευμα - αυτή είναι η αξιοπιστία του» αν ήμουν αγαπητέ και εγώ δημοσιογράφος, είτε είχα μία εφημερίδα δέκα φύλλων είτε μία εκατό χιλιάδων αν ήξερα τέτοια είδηση-βόμβα δε θα ειδοποιούσα κανέναν και ιδίως αυτόν που αφορά. Θα τη δημοσίευα κατευθείαν για να μη με προλάβει άλλος ή να μη με σταματήσει κάποιος. Σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι πόσες ειδήσεις δεν έχουν γίνει γνωστές εξαιτίας κάποιων «τυχαίων» τηλεφωνημάτων.

Επιστρέφω όμως στην ανακοίνωση που με έκανε να γράψω. Είτε φταίει ο κύριος Μεϊμαράκης είτε όχι, δε μπορεί ο Πρόεδρος της Βουλής να χρησιμοποιεί τη σελίδα της για μία προσωπική κόντρα. Υπάρχουν οι προσωπικές σελίδες, τα ιστολόγια, οι εφημερίδες, τα φεϊγ βολάν, οι αφίσες και τόσοι άλλοι τρόποι να γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις, όχι όμως μέσω μίας επίσημης ιστοσελίδας του κράτους και ιδίως του Κοινοβουλίου του. Δεν είναι ηθικό. Ο θεσμός του Προέδρου της Βουλής θίχτηκε, όχι όμως από το δημοσίευμα, παρά μόνο από τη μετατροπή της σελίδας του κοινοβουλίου σε μία κίτρινη φυλλάδα προσωπικού περιεχομένου.

Η ανακοίνωση-αφορμή: http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Deltia-Typou/?press=8d4e1365-2871-4ea7-bcea-bec3c5a45911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου