Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Περί φασισμού

Η συζήτηση μας αυτήν τη φορά έχει θέμα της τον φασισμό. Ένα φαινόμενο που επανεμφανίζεται,  αυξάνοντας επικίνδυνα την επιρροή του.


24 σχόλια:

  1. μα τι λέει θεέ μου δεν μπορεί να τα ακούω αυτά..να πω την αλήθεια άκουσα μόνο τον πρώτο και τόσες ασυναρτησίες μαζεμένες σε τόσες λίγες προτάσεις δεν έχω ακούσει πολλές φορές.Που τα έχει διαβάσει αυτά,που τα στηρίζει..σαν να παπαγαλίζει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ασυναρτησίες ποιες είναι κατά την άποψή σας; Γιατί εδώ διατυπώνονται απόψεις, επομένως το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για σάς. Το γεγονός ότι κρίνετε απο ένα μέρος μόνο της συζήτησης καταδεικνύει την ποιότητα του σχολίου

      Διαγραφή
  2. Ποια ακριβώς είναι η ασυναρτησία που άκουσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συζήτηση είναι μονόπλευρη κι αυτό δε συμβαίνει τυχαία. Ο στόχος σας μάλλον είναι προαποφασισμένος.

    Δ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά εδώ υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών καταβολών , με κοινό παρονομαστή την απέχθειά τους απέναντι στον φασισμό. Πολύπλευρα μονόπλευρη!
    Υποθέτω πως αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από κάποιον που θα είχε μια αντίθετη άποψη, ώστε να συμμετέχει στο hangout, θα μπορούσε κάλλιστα να το κάνει.
    Αρκεί να έχει επιχειρήματα και να μην βγάζει άναρθρες κραυγές.
    Ίσως σε ένα δεύτερο μέρος μιας παρόμοιας κουβέντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν βγάζω άναρθρες κραυγές. Δεν ξέρω για τους άλλους. Η πολύπλευρα μονόπλευρη προσέγγιση με βάζει σε υποψίες...Αν θέλετε να κάνετε κάτι, να το κάνετε σωστά. Καλέστε και κάποιο εκπρόσωπο από τον άλλο χώρο. Επίσης πολλές άναρθρες κραυγές ακούστηκαν και μέσα στο βίντεο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητέ φίλε ανώνυμε σε πληροφορούμε πως πριν τη διεξαγωγή της συζήτησης προσεγγίσαμε πολλούς νέους που βρίσκονται και στην άλλη πλευρά, μα δυστυχώς κανείς τους δε δέχτηκε να συμμετάσχει σε αυτη την συζήτηση.

      Σε ενημερώνουμε πως θα γίνει και ένα δεύτερο μέρος συζήτησης πάνω στο ίδιο θέμα, σύντομα.

      Είναι γνωστό πως σκοπός αυτού του ηλεκτρονικού χώρου είναι να κάνουμε διάλογο.

      Σε καλούμε λοιπόν να βγάλεις τη μάσκα της ανωνυμίας και να επικοινωνήσεις μαζί μας, ώστε αν επιθυμείς να συμμετέχεις στο δεύτερο hangout που θα λάβει χώρα σύντομα.

      Πρέπει όμως να ξέρεις πως αυτός ο χώρος πρεσβεύει την ιδέα του διαλόγου και όχι την ιδέα των παράλληλων μονολόγων.

      Διαγραφή
  6. όποιος εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στη συζήτηση το έκανε. Η κλήση για συμμετοχή ήταν ανοιχτή, δεν αποκλείσαμε ΚΑΝΕΝΑΝ. Αυτός είναι έτσι κι αλλιώς ο σκοπός μας: η πολυχρωμία.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σου πω πώς με λένε, θα αλλάξει το γεγονός ότι η συζήτησή σας είναι πιθανώς κατευθυνόμενη; Δώσε το παράδειγμα εσύ πρώτα λέγοντας ποιος ακριβώς βρίσκεται πίσω από το Dubium Doubt. Και γιατί με αποκαλείς έμμεσα φασίστα; Δεν είμαι. Απλά σου λέω ότι δεν καλέσατε κάποιον να μιλήσει και γι' αυτούς. Είναι πολύ ωραίο να κάνεις τον κριτή μοναχός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε, το Dubium είναι μια ομάδα, την διαχείριση της οποία έχουν πολλοί άνθρωποι. Μέσα από αυτό το προφίλ δεν εκφράζουμε προσωπική άποψη. Στόχος μας είναι να διακηρύξουμε την θέση της ομάδας μας και την πίστη μας στον διάλογο και την ελευθερία στην έκφραση. Είναι ο στόχος του dubium.

      Αυτός ο ιστότοπος αποτελεί έναν ελεύθερο χώρο προσβάσιμο προς κάθε νέο που θέλει να εκφραστεί ελεύθερα και δίχως περιορισμό, αρκεί να σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες του διαλόγου.

      Πριν τη διεξαγωγή της συζήτησης έγινε το κάλεσμα που αναφέρεις, αλλά δεν βρέθηκε ανταπόκριση.

      Καμιά γνώμη και καμιά συζήτηση δεν είναι ποτέ κατευθυνόμενη.

      Διαγραφή
    2. Όποιος θεωρεί οτι έχει λόγο ικανό να στηρίξει την άποψή του, ας λάβει μέρος στο επόμενο hangout, πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει; Αν παρακολουθήσει κανείς όλη τη συζήτηση και όχι ένα τμήμα της θα διαπιστώσει πως όλοι είμαστε επώνυμοι και παρουσιαζόμαστε όπως είμαστε.

      Διαγραφή
    3. Εχει ενα δικιο ο απο πανω,η συζητηση ηταν μονοπλευρη.
      Εδω που τα λεμε δεν εικαι κ ευκολο να παρει κανεις μερος με διαφορετικη αποψη γιατι ετσι και τον δουν μεσω ιντερνετ οι "της αλλης πλευρας" μπορει και να βρεθει σε καμια θαλασσα.
      Οντως ακουστηκαν αρκετες ανακριβειες.Ο πρωτος ομιλητης ειπε σε καποια στιγμη οτι τα παραπτωματα ανηκουν στον φασισμο!Απο ποτε το παραπτωμα εγινε φασιστικο στοιχειο??!?
      Ευχομαι το επομενο να ειναι αντικειμενικο.Να βρει κανας γενναιος το θαρρος να πει μια αλλη γνωμη.

      Διαγραφή
    4. Ο καθένας έχει την άποψή του. Το αν εσείς θεωρείτε ότι είναι μονόπλευρη η συζήτηση, δεν είναι δικό μας λάθος, αλλά της άλλης πλευράς που δεν καταδέχτηκε να συμμετέχει. Τις καλησπέρες μου!

      Χρήστος Δερβεντλής

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάλι ελπίζω στο επόμενο hangout να ακούσω και κάτι σοβαρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωνσταντίνος Κολοκυθάς7 Απριλίου 2013 στις 6:52 μ.μ.

    "Αγαπητοί Ανώνυμοι"
    Δεν ήθελα να εμπλακώ στην όλη στιχομυθία, αλλά αποφάσισα τελικά να το κάνω μιας και η κουβέντα εκ μέρους σας, δείχνει να αποκλίνει απο την ουσία...
    Προσωπικά ούτε θίχτηκα απο τα σχόλια σας, και ούτε αξιώνω απο τους πάντες να συμβληθούν με την θέση μου, την θέση ενός δεδηλωμένου κομμουνιστή..
    Πεμπτουσία γνώσης, άλλωστε, είναι η Αμφιβολία, της σωκρατικής διαλεκτικής, κατεύθυνση στην οποία σταθερά κινείται ο παρών ιστότοπος με σεβασμό σε όλους τις επιμέρους γνώμες και θέσεις.
    Απλά επειδή οι γενικολογίες και οι τμηματικές κριτικές δεν τιμούν καταρχήν εσάς, με χαρά θα ήθελα να ακούσω τον αντίλογο σας, στο επικείμενο β' μέρος. Η επιλογή είναι δική σας και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω, ότι δεν απειλείστε απο τυχόν "φακέλωμα"...
    Για όλα τα υπόλοιπα δηλώνω ότι συμφωνώ με την προλαλήσασα και τους προλαλήσαντες και γράμματα ξέρω...
    Κωνσταντίνος Κολοκυθάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς ανώνυμοι; Το παλικάρι που δεν δείχνει το πρόσωπό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ερεβιέραξ". Είμαι σίγουρος ότι έτσι είσαι δηλωμένος στο ληξιαρχείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη, μεσιέ. ΑΜΚΑ και ΑΦΜ αφήνω εδώ ή στο διπλανό γραφείο;

      Διαγραφή
  12. Άμα δεν αφήνεις, κόφτε και το "αγαπητοί ανώνυμοι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ και μόνο το ότι η συζήτησή μας ξεσήκωσε τέτοιες αντιδράσεις, το θεωρώ επιτυχία. Μπράβο, Dubiumistas! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντα τέτοιες επιτυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε και τα ανάλογα ευχόμαστε και διά σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά απίστευτος ο διάλογος σας! Είχα πολύ καιρό να ακούσω κάτι τόσο εύστοχο και πολιτισμένο!
    Και μάλιστα ,ειδικά στις μέρες μας, θέλει και θάρρος. Εκεί έξω κυκλοφορούν αληθινά "επώνυμοι" και "ανώνυμοι" που στηριζόμενοι σε ουτοπίες και δασκαλέματα μιλάνε..Όσο εσάς είστε προφανώς και επώνυμοι και μορφωμένοι και καθαροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή