Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΑμφιΒολές

Η ομάδα νέων Dubium ξεκινά έναν κύκλο συζητήσεων. Έναν κύκλο ΑμφιΒολών. Τις βαπτίσαμε “ΑμφιΒολές”, γιατί επιθυμούμε κάθε συζήτηση να είναι και μια βολή προς την κοινωνία. Mια προσπάθεια επίθεσης της γνώσης απέναντι στην απάθεια.
Συνηθίσαμε σε συζητήσεις όπου ο ομιλητής βγάζει τον λόγο του σε έναν αμφιθεατρικό χώρο με ένα παθητικό ακροατήριο. Συνηθίσαμε στους μονολόγους και ξε- χάσαμε τον διάλογο. Σκοπός μας λοιπόν είναι μέσα από τις ΑμφιΒολές να καταργήσουμε ιεραρχίες και να κάνουμε συζητήσεις φιλικές. Με έναν καφέ ή ένα ποτό, συζητάμε με τους ομιλητές που θα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν πάνω στο θέμα που θα αποφασίζεται.

Η πρώτη μας ΑμφιΒολή θα είναι μια συζήτηση για τις μορφές λογοκρισίας στο παρελθόν και το σήμερα και τη σημασία της ελευθερίας στην έκφραση.

Μαζί μας συζητούν οι:

Δώρα Αυγέρη, δημοσιογράφος, ΕΤ3
Δημοσθένης Δώδος, καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
Γιάννης Γρηγοράκης, συγγραφέας, δικηγόρος
Ανδρέας Τάκης, συγγραφέας, δικηγόρος


Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18:00, στο cafe-bar Μπορντ \\ ντε λό, Εγνατίας 45, στη στοά.

FEED
your Mind
Join the PROJECT

Το σχέδιο FEED χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση. Η παρούσα πρόσκληση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

www.dubiumn.blogspot.gr
www.facebook.com/dubiumn
https://twitter.com/DubiumN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου