Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Άρτος και θεάματα

....της Φρόσως Τερζόγλου

(Με αφορμή την πίσω από μάσκες εκμετάλλευση και την έλλειψη Παιδείας)

Κ
αι να που (ξανά)φτάσαμε στις μέρες που κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την πείνα και τη δυστυχία των πολιτών, φροντίζουν για το δικό τους κέρδος, τόσο φανερά. Γιατί ναι, υπάρχουν σίγουρα καλοθελητές, εθελοντές, πλούσιοι και φτωχοί, διάσημοι και άσημοι που ανιδιοτελώς βοηθάνε τους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη. Όμως ποιόν πάνε να κοροϊδέψουν εκπρόσωποι κόμματος της Βουλής που μαυροντυμένοι, οπλοφορώντας, προσφέρουν «γενναιόδωρα» συσσίτια;;


Αυτοί που πραγματικά νοιάζονται για τον πεινασμένο βγαίνουν με απλότητα στις γειτονιές, μόνοι ή σε διάφορες ομάδες και δίνουν τροφή σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Δεν κυκλοφορούν ως εκπρόσωποι κόμματος. Οι εκπρόσωποι της Βουλής λειτουργούν μέσα από τα δημόσια έργα και τους νόμους. Δεν ζητούν ελληνική ταυτότητα και ψηφοφόρους για να δώσουν ένα πιάτο φαί. Δεν ανοίγουν τόσο εγωιστικά πολιτικό διάλογο με τις κάμερες εκμεταλλευόμενοι τη στιγμή.

Άμα, φίλε μου, θέλεις να δείξεις το καλό σου προφίλ, άμα θες όντως να βοηθήσεις, αρχικά σταμάτα να κατηγορείς τα υπόλοιπα κόμματα «που δεν σ’ αφήνουν να εκφραστείς», γίνε άνθρωπος και αντιμετώπισε όλους όσους έχουν ανάγκη με ισότητα και ανθρωπιά. Γιατί σίγουρα μετράει ένα καλό που κάνεις αλλά αν αυτό το καλό έχει χίλιες υποσημειώσεις και αν μετά από αυτό το καλό ακολουθούν χίλια κακά τότε μόνο καλό δεν είναι!!

Πώς θα βελτιωθούν τα πράγματα λοιπόν; Αναλύσεις μπορούν να γίνουν και να μιλάμε ώρες και να γεμίσουμε σελίδες. Όμως καμιά φορά πίσω από σοφές μέσα στην λιτότητα τους προτάσεις, κρύβεται κάθε απάντηση και λύση. Να, όπως η παρακάτω: «Αν σκέφτεσαι έναν χρόνο μπροστά-σπείρε έναν σπόρο. Αν σκέφτεσαι δέκα χρόνια μπροστά-φύτεψε ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι εκατό χρόνια μπροστά-μόρφωσε το λαό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου