Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή σχολική χρονιά!

.....της Δόξας Τούφα



   Και βγαίνει που λέτε ρε παιδιά, μετά το ψυχαγωγικό νούμερο της διαδικασίας του Αγιασμού, ο διευθυντής του σχολείου να διαβάσει το μήνυμα της ευσεβούς υπουργού παιδείας για την φετινή νέα σχολική χρονιά...

Ένα μήνυμα στο οποίο η Διαμαντοπούλαινα, εύχεται, λέει, σε όλους τους μαθητές, δασκάλους, γονείς, καθηγητές και μπλα μπλα μπλα μια όμορφη, επικοδομητική και επιτυχημένη χρονιά και μπλα μπλα μπλα(αυτά που στέλνουν κάθε χρόνο, μην φανταστείς, copy paste). Και λέει, λέει και τι δεν λέει, και πάει λέγοντας. Και κάτι άλλα τα οποία δεν πολυπρόσεχα γιατί η φίλη μου μου έλεγε ένα ανέκδοτο, απ' αυτά τα πολύ πετυχημένα για την σύγχρονη Ελλάδα, και με βαρούσε και ο ήλιος και ζαβλακώθηκα μέχρι που άκουσα το εξής και ..αριτσώθηκα.

Είναι, λέει, μια δύσκολη σχολική χρονιά, λέει, με πολλά προβλήματα, λέει, αλλά με την καλή διάθεση όλων, λέει, με αισιοδοξία και με χαμόγελο, λέει, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα, ΛΕΕΙ!

Με το χαμόγελό στα χείλη, παν οι φαντάροι μας μπροστά..

Πες έτσι βρε κούκλα μου και εγώ νόμιζα πως δεν δούλευε καλά το σύστημα και σας παρεξήγησα..

Κυρία Αννούλα μας η μαμά μου όταν έλεγα ασυναρτησίες ξέρετε τι μου έλεγε; ΠΟΛΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΟ. Κι εγώ την άκουγα, πράγμα που απ'ότι καταλαβαίνω εσείς ποτέ δεν κάνατε.

Γιατί παρηγοριά στον άρρωστο δεν θέλουμε, μπουχτίσαμε.

Και με χαμόγελο και αισιοδοξία δεν λύνονται τα προβλήματα γιατί εδώ είναι ζωή και όχι χολιγουντιανή ταινία.

Πολύ θα 'θελα να σας πιστέψω, αλλά τον τελευταίο καιρό προτιμώ να ερευνώ και μετά να πιστεύω.

Γιατί μάθημα με φωτοτυπίες από τα cd-rom που θα μας δώσετε, και μάλιστα στο όνομα (τι ειρωνεία) του Νέου Ψηφιακού Σχολείου, δεν γίνεται. (Και δεν νομίζω η θεωρία του Νέου Ψηφιακού Σχολείου να αντιπροσώπευε αυτό ακριβώς, απλά εσείς το κόψατε και το ράψατε όπως το θέλατε. Είστε καλοί σ' αυτό! Και είναι βέβαια φύσιν αδύνατον να μιλάμε για Ψηφιακά Σχολεία όταν δεν υπάρχουν καν οι ηλεκρονικές υποδομές. Οπότε μην πιάνετε στο στόμα σας το Ψηφιακό Σχολείο γιατί απέχει πολλά χρόνια ακόμα απ' την Ελλάδα!)

Γιατί μάθημα το χειμώνα χωρίς πετρέλαιο πάλι δεν γίνεται και ούτε μάθημα χωρίς φως γίνεται.

Και ούτε γίνεται μάθημα με 30 μαθητές σε ένα τμήμα και χωρίς να θέλω να σας τρομάξω, ούτε με 15 δεν γίνεται!

Σας το λέω γιατί 5 άτομα στο ιδιαίτερο, που η υπέροχη κατά τα άλλα παιδεία σας μας έχει αναγκάσει να πληρώνουμε για να περνάμε στο ελληνικό πανεπιστήμιο (το οποίο κι εκείνο μπάζει από παντού, αλλά δεν είναι της παρούσης), και πάλι δεν γίνεται!

Μα αυτό που δεν γίνεται πιο πολύ από όλα είναι αυτό που κάνετε, που στέλνετε μηνύματα για "Καλή Σχολική Χρονιά", με τόσο θράσος και τόση απάθεια που πλάκα θα 'χει να πιστεύετε πως το τρώμε κιόλας!

Και μόλις τελειώνει ο διευθυντής τον αξαίσιο αυτό λόγο, (που αναρωτιέμαι πόση ώρα έκανε να τον σκεφτεί και να τον γράψει, αν τον έγραψε αυτή και αν σκέφτεται γενικότερα,) οι μαθητές ξεσπάνε σε χειροκροτήματα, παίρνουν 3 βιβλία (τυχαίο; δεν νομίζω) που είχαν μείνει από πέρσυ και πάνε στο φροντιστήριο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου