Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσεχε πρωτοετή..!!

....του Νίκου Γράκχου

Ας ξεκινήσουμε με μια διαπίστωση. Ο μεγαλύτερος υπεύθυνος της κρίσης στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι αυτός ο άρρωστος συνδικαλισμός που θανατώνει πνευματικά κάθε σκεπτόμενο τέκνο της κοινωνίας, μετατρέποντάς το σε συνδικαλιστή της κακιάς ώρας. Πιθανότερο είναι πλέον να μετεξελιχθεί ένας απόφοιτος πανεπιστημίου σε κομματικό συνδικαλιστή παρά σε σοβαρό επιστήμονα και εργαζόμενο.Ας εξετάσουμε λοιπόν αυτόν τον ύποπτο από το ξεκίνημά του συνδικαλισμό. Έχεις περάσει στο πανεπιστήμιο της επιλογής σου και όλο χαρά μα και αγωνία, μη γνωρίζοντας τί θα συναντήσεις, πας να γραφτείς. Αν δεν έχεις μεγαλύτερο αδερφό όμως δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Ένας δευτεροετής ή τριτοετής σε περιμένει στην στάση να σε πάρει από το χεράκι και να σε γράψει λες και είσαι κανα βόδι που θέλει καθοδήγηση και για τα στοιχειώδη. Άσχετα που ο καθοδηγητής σου ήταν και αυτός βόδι πριν ένα χρόνο και μεταβαπτίστηκε σε βοσκό λόγο της πίστης του στην ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Από δω και μπρος η φράση <<Συγνώμη, μήπως είσαι πρωτοετής>> θα σε στοιχειώνει τα βράδια. <<Ό,τι γουστάρω είμαι ρε ασχημόφατσα, λογαριασμό θα σου δώσω;>>

Ενδεδυμένη με μια ιδεολογική μάσκα, η παράταξη δίνει σε έναν αρχηβοσκό ηγέτη( συνήθως έχει σχέση με κάποιον βουλευτή ή είναι ο μεγαλύτερος παπάρας παπαντζής), το δικαίωμα να μιλά ακατάπαυστα για ιδέες που ούτε καν ξέρει τί είναι και τί πρεσβεύουν. Με κιτρινισμένα δόντια από το πολύ τσιγάρο και τον πολύ καφέ αραδειάζει αυτά που του έχει υπαγορέψει ο φοιτητοπατέρας του. Μιλάει για την δημοκρατία μας και για τα δικαιώματα του φοιτητή. Ποιά δικαιώματα ρε γαλακτομπούρεκο και ποια δημοκρατία; Αυτή που μου γαμάς και μόνο με την ύπαρξή σου και την έλλειψη ουσίας σου ως όν; Τράβα κάνε καμιά λεύκανση.

Σε προσεγγίζουν και σου λένε πως στόχος της ΙΕΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (σαν της αγελάδες της Ινδίας, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση τα βοοειδή είναι τα στελέχη της εν λόγω ομάδας), είναι να σου μάθουν αρχές και ιδανικά που μόνο αυτοί γνωρίζουν. " Έλα ρε μαλάκα και εγώ νόμιζα πως στόχος σου είναι να παράξεις κομματόσκυλα, ανόητους στρατιώτες και να ψαρέψεις μελλοντικούς ψήφους, αφού μια φορά μαλάκας πάντα μαλάκας. Συγνώμη.

Δεν αμφισβητώ την ελευθερία ένταξης σε έναν πολιτικό χώρο. Απεχθάνομαι ωστόσο αυτόν τον καταναγκασμό. Αυτήν την εξαθλίωση που επιβάλλουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι πιθηκάνθρωποι. Μπορείς να πάρεις τα τραπεζάκια σου και να τα μεταστεγάσεις σε έναν χώρο, που ο φοιτητής αυτοβούλως θα μπορεί να πηγαίνει και να εγγράφεται. Αυτή η ενέργεια όμως απαιτεί αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια, λέξεις και έννοιες άγνωστες για τα άτομα αυτά. Αντιθέτως θα ακούσεις πολύ συχνότερα το λεκτικό δίπτυχο ΜΟΥΝΙ και ΠΙΟΤΙ.

Αυτοι λοιπόν, που σου πήδηξαν το πανεπιστήμιο επανέρχονται και δριμύτεροι ισχυρίζονται πως επιεδή θίγεται η δημοκρατία των πανεπιστημίων πρέπει να αντιδράσουμε. Ούτε ένας δεν έκανε μια αντιπρόταση σοβαρή. Εδώ που τα λέμε ούτε καν τον νόμο δεν διάβασαν. Και μόνο στην ιδέα απώλειας των δικαιωμάτων τους να ασυδοτούν, να εισπράττουν χρήμα και ΖΗΤΩ αντί για γνώση, τους πάει ΝΑΑΑΑ..... Το σκατό στην κάλτσα. Η αντίδρασή τους στον νόμο είναι πιο συντηριτική και από τα χούφταλα που διετέλεσαν φύλακες του Παττακού.

Αλλαγή! Αλλαγή! Αλλαγή! Στο τέλμα που έχει φτάσει το πανεπιστήμιο κραυγάζω αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου