Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επανάσταση στην TV? Δεν νομίζω Τάκη..

του Diego



   καλησπέρα, το όνομα μου είναι Diego και στις γραμμές που ακολουθούν θα διαβάσετε για τα λανθασμένα τηλεοπτικά πρότυπα επαναστατών που έχουμε οι νέοι σήμερα.
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  σε κάποια σημεία θα χρησιμοποιηθούν ''κακές'' λέξεις και γενικά  η γλώσσα θα είναι σκληρή. Έτσι όποιος ψηφίζει Καρατζαφέρη αλλά και όποιος ακούει την λέξη μαλάκας και αισθάνεται ντροπή για το ανθρώπινο είδος ας απομακρυνθεί από το κείμενο αυτό η ας πέσει στον Θερμαϊκό μ' έναν τσιμεντόλιθο στον λαιμό του.
  Τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα σήμερα απευθύνονται μόνο σε ανθρώπους που έχουν IQ όσο είχε ένας αυστραλοπίθηκος ή και λιγότερο. Έτσι εμφανίστηκαν δύο συγκεκριμένες σατυρικές εκπομπές με κοινωνικό χαρακτήρα που ασχολούνται με όλα αυτά και ταυτόχρονα προσπαθούν να νουθετήσουν τους νέους. Η πρώτη είναι το ‘’Ράδιο Αρβύλα’’ του 'είμαι γαματος και τζόβενο στα σαράντα τρία' Αντώνη Κανάκη και το ‘’Αλ Τσαντίρι Νίουζ ‘’του ‘ήμουν και εγώ στο κότερο’ Λάκη Λαζόπουλου. Οι συγκεκριμένοι παρουσιαστές όταν δεν δείχνουν τα χιουμοριστικά βιντεακια που τα περισσότερα από αυτά είναι τόσο αστεία όσο τα χυμένα μυαλά ενός αρνιού στην σούβλα το Πάσχα, προσπαθούν να μας πουλήσουν έναν ''φτηνό'' κοινωνικό προβληματισμό. Κακό με εμάς τους νέους είναι ότι ενθουσιαζόμαστε πολύ πολύ πολύ εύκολα και έτσι γινόμαστε εύκολα θύματα και αγοράζουμε τον προβληματισμό αυτό χωρίς να σκεφτούμε καθόλου. Οι άνδρες αυτοί(δεν δίνω όρκο και για τους δύο) βρίζουν το σύστημα που τους ταΐζει και υπηρετούν, και θέλουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως τηλεοπτικούς επαναστάτες που πάνε κόντρα στο κατεστημένο έχοντας παράλληλα την στήριξη των νέων (που όντως τους ακολουθούμε ιδεολογικά).
  Όχι δεν το δέχομαι να ονομάζεται επαναστάτης κάποιος που έχει στην κατοχή του δυο-τρία νυχτερινά μαγαζιά, οπού η τιμή του ποτού είναι στα ύψη, μια εταιρία παραγωγής και έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Μαγκιά του! αλλά να σταματήσει να δίνει οικονομικές συμβουλές και να μην ισχυρίζεται και να κλαίγεται ότι καταλαβαίνει ακριβώς τι είναι οικονομική κρίση, γιατί διαφορετικά βιώνει κάποιος άνεργος με παιδιά και διαφορετικά αυτός. Επίσης δεν γουστάρω να αποκαλεί κάποιος επαναστάτη αυτόν που ήταν στο κότερο με πασίγνωστο τραγουδιστή και τον εξίσου διάσημο μάνατζερ του, παρέα με βουναλάκια κοκαΐνης, έναν άνθρωπο που δεν πήγε στρατό και κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα.
  Αν περιμένουμε να κάνουμε την επανάσταση μας μέσω αυτών των ανθρώπων καλύτερα να κόψουμε το λαρύγγι μας και να κάνουμε κατακόρυφο. Το μέλλον το κρατάμε ΕΜΕΙΣ στα χέρια μας και το οδηγούμε ΕΜΕΙΣ όπου θέλουμε. Μπορεί οι γονείς μας να έκαναν πολλά λάθη, αλλά ΕΜΕΙΣ θα βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα και δεν χρειαζόμαστε τηλεοπτικούς ψευτοεπαναστάτες.




Υ.Γ.
Όποιος θέλει αναγκαστικά να υποκινηθεί από την τηλεόραση ας παρακολουθήσει τους πραγματικούς τηλεοπτικούς επαναστάτες όπως τον Σταύρο Θεοδωρακη, τον Σωτήρη Δανέζη, τον Στέλιο Κούλογλου και τον Κώστα Βαξεβάνη.

1 σχόλιο:

  1. Μέχρι το υστερόγραφο καλά τα πήγαινες.
    Όλοι όσοι ανέφερες είναι πολύ καλοί στα διεθνή θέματα αλλά όταν έρχεται η ώρα για τα εντός έδρας παραείναι light για επαναστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή