Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Nα σε ρωτήσω...

.....ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζες στη ζωή σου;

5 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να αλλάξω την επιλογή σχολής που έκανα στα 18 μου. Παρόλο που αγαπώ το αντικείμενο μου, δεν το εξασκώ και δεν βλέπω φως στο τούνελ. Οπότε θα ήθελα να είχα κάνει μια διαφορετική επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έβγαζα από τη ζωή μου περισσότερους ανθρώπους και θα κρατούσα αυτούς που αξίζουν. Θα μου πείτε...τώρα είναι αργά για να το κάνεις; Όχι, απλά έχω ήδη φάει τα σκατά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα άλλαζα τους ανθρώπους γύρω μου, την συμπεριφορά τους, την απαισιοδοξία τους απέναντι στην ζωή και στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα άλλαζα εμένα την ίδια. Τον τρόπο που σκέφτομαι, την οπτική που βλέπω τα πράγματα. Θα προσπαθούσα να δω τη ζωή πιο αισιόδοξα. Να είμαι ολιγαρκής και να μη ζητάω συνεχώς όλο και περισσότερα. Να νιώθω ευγνώμων και χαρούμενη για όσα ήδη έχω και για όσα μου έχουν χαριστεί, και όχι να παραπονιέμαι για όσα θα μπορούσα να είχα αλλά δεν έχω, ούτε να παρεξηγούμαι ή να θίγομαι αν κάποιος τύχει να έχει περισσότερα από μένα. Θα προσπαθούσα να ζω την κάθε στιγμή, να έχω μέσα μου γαλήνη και χαρά, να αγαπώ και να δίνω, να νοιάζομαι για τους ανθρώπους γύρω μου. Θα ήθελα να αλλάξω την οπτική της μιζέριας και του ατομισμού που με διακατέχει, να συντρίψω τον εγωισμό, την τεμπελιά και την αρέσκεια στην ευκολία που με χαρακτηρίζουν, και να κάνω πρώτη εγώ την αρχή, μη περιμένοντας πάντα τους άλλους να κάνουν το ξεκίνημα. Θα ήθελα να σταματήσω να αποδίδω ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από μένα, αλλά να ξεκινώ πρώτα απ' τον εαυτό μου. Θα ήθελα να μπορούσα να μην κρίνω κανέναν άνθρωπο, γιατί ούτε εγώ είμαι τέλεια. Όταν γίνω τέλεια τότε ίσως να έχω αυτό το δικαίωμα (δηλαδή ποτέ..!! :Ρ ) Επίσης, θα ήθελα να μπορούσα να αγαπήσω όλους τους ανθρώπους έτσι ακριβώς όπως είναι, με τα χαρίσματα αλλά και τα ελαττώματά τους, και να νιώθω πως η κάθε μέρα μου είναι πραγματικά μοναδική, όχι γιατί δεν υπάρχουν προβλήματα, όχι γιατί εξαφανίστηκαν οι δυσκολίες, αλλά ακριβώς γιατί έτσι είναι η ζωή και γιατί βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να τη ζω και να παίρνω κι εγώ μέρος ως μία μικρή ψηφίδα στην εξέλιξή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή