Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοκρατία σημαίνει σεβασμός

....του Γιώργου Μώκιου

Πολύς προβληματισμός έχει ξεσπάσει τελευταία με τα υβριστικά σχόλια προς το σεβαστό πρόσωπο του γέροντος Παϊσίου. Πολλοί είναι αυτοί που είναι κατά της σύλληψης του 27χρονου από την Εύβοια. Θεωρούν πως αυτές οι κινήσεις της πολιτείας μάς πηγαίνουν χρόνια πίσω και πως αυτές οι θέσεις περί σεβασμού των ιερών προσώπων της πίστεως μας είναι μεσαιωνικές.


 Ακόμα συγχέουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό λέγοντας ότι η Ελλάδα με αυτές τις κινήσεις γίνεται Ιράν. Αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί καλό θα ήταν να βάζουν κάποια όρια και να μην θίγουν στο όνομα της ελευθερίας του λόγου τα πιστεύω των άλλων… η πίστη είναι ένα μεγάλο κομμάτι πολλών (αν όχι όλων) ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Πρέπει να είναι σεβαστό από όλους ακόμα κι αν δεν δέχονται τα πιστεύω του άλλου. Αυτή είναι η πραγματική δημοκρατία …μια δημοκρατία που ο ένας, αν και δεν συμφωνεί με τα πιστεύω του άλλου τα σέβεται και δεν τα υβρίζει.

3 σχόλια:

  1. Το δικό μου σχόλιο χάθηκε στα στενά της λογοκρισίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΈΧΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.(ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ). ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΥΘΕΤΗΣΟΥΜΕ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΝΤΟΞΥΛΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ; ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ ότι σύμφωνα με τη γνωστή ρήση: η ελευθερία η δική μας σταματά εκεί όπου αρχίζειη ελεθερία του άλλου. ωστόσο, ΄δεν θεωρώ ότι ούτε στο ελάχιστο θίγεται η πίστη κάποιου από ένα σατυρικό σχόλιο.στην άντίθετη περίπτωση, θεωρώ ή ότι είναι αρκετά εύθικτος ή ότι θεωρεί αντίστοιχα πως και η ύβρη για τα πολιτικά πρόσωπα ή τα δημόσια εν γένει πρόσωπα πρέπει να απαγορευθεί. διαφωνώ εντελώς και πιστεύω ότι ο διάλογος, η διαφωνία, η σάτυρα, η αμφισβήτηση μποροόυν να μας πάνε μόνο μπροστα. και σίγουρα όχιη φίμωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή