Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Life in a day

....από τη Δέσποινα Γεωργούλα

Στις 24 Ιουλίου 2010, οι κάτοικοι όλου του πλανήτη κλήθηκαν να στείλουν στο YouTube ένα βίντεο από τη ζωή τους , συμμετέχοντας έτσι στο «Life in a Day», ένα ιστορικό, κινηματογραφικό πείραμα που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή μια μέρα στη Γη.

Οι κανόνες για το «Life in a Day» ήταν απλοί και ήταν στην πραγματικότητα ο εξής ένας : οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να στείλουν ένα βίντεο που έχουν τραβήξει στις 24 Ιουλίου του 2010.
Όχι την προηγούμενη, ούτε την επόμενη μέρα. Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα ένα κολάζ εικόνων και εμπειριών από μια ημέρα στον πλανήτη.

Το 75% των συμμετοχών προήλθε από όσους έμαθαν για το project μέσω της ανακοίνωσης στο YouTube, σε εφημερίδες και την τηλεόραση, ενώ το 25% προήλθε από 400 κάμερες που στάλθηκαν σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

81.000 βίντεο από 192 χώρες συνολικού χρόνου 4.500 ωρών συγκεντρώθηκαν σε ένα υλικό γεμάτο συναισθηματικές, κωμικές και πολύ προσωπικές στιγμές ανθρώπων από το Περού έως την Γερμανία και από την Αυστραλία μέχρι την Ζάμπια.

Στο ντοκιμαντέρ μπορεί κάποιος να δει μια ελεύθερη πτώση, ένα γαλλικό κλειδί που βγαίνει από τα σωθικά ενός ανθρώπου στη διάρκεια μιας εγχείρησης και πολλά ακόμα περίεργα περιστατικά. Όλα αυτά τα βιντεάκια που μαζεύτηκαν συναρμολογούν μια ολόκληρη μέρα, μια μέρα που την περνούν διαφορετικά όλοι οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το ντοκιμαντέρ προτάθηκε για British Independent Film Award στην κατηγορία Best Documentary και για Evening Standard British Film Award στην κατηγορία Best Documentary.

CAST

Cindy Baer, Moica, Matthew Irving, Caryn Waechter, Drake Shannon, Shahin Najafipour, Boris Grishkevich, Hiroaki Aikawa, Ester Brymova, Bob Liginski Jr., Cec Marquez, Ayman El Gazwy, Ashley Meeks, Shir Decker, Christoper Brian Heerdt, David Jacques, Arsen Grigoryan

Σκηνοθεσία
Kevin Macdonald

Παραγωγή
Liza Marshall

Μουσική
Harry Gregson-Williams
Matthew Herbert

Μοντάζ
Joe Walker

Εταιρείες Παραγωγής
Scott Free Productions
YouTube

Διανομή
Rapid Eye Movies
Front Row Filmed Entertainment
National Geographic Films

Ειδικά Εφέ
Lip Sync Post (visual effects)

Χρονολογία παραγωγής
2011

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Είδος ταινίας
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

http://www.youtube.com/watch?v=JaFVr_cJJIY&feature=watch-now-button&wide=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου