Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Για την συνέντευξη με τον βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα.

Στην επικείμενη συνέντευξη που πρόκειται να μας παραχωρήσει ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας αποφασίσαμε να δώσουμε μια άλλη μορφή. Επιλέξαμε το blog να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής, ώστε να τεθούν όλα τα ερωτήματα από όσους θέλουν να τα θέσουν , χωρίς κανέναν περιορισμό.
Επιλέξαμε τη στάση αυτή γιατί φιλοσοφία του blog είναι να μην φιμώνεται κανείς. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει φέρει την κοινωνία στα όριά της, που η πολιτική έχει πλήρως απαξιωθεί και ο κόσμος έχει περιέλθει σε ένα τέλμα, τα ερωτήματα που γεννούνται είναι πολλά. Δεν θέλουμε κανένα από τα ερωτήματα αυτά να παραληφθεί. Εσείς καθορίζεται το περιεχόμενο των ερωτήσεων και την κατεύθυνση της συνέντευξης.
Κάντε όποια ερώτηση θέλετε επώνυμα, χωρίς υβριστικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς λογοκρισία.

Παρακαλούμε να θέσετε τα ερωτήματά σας από κάτω.
Ο κύκλος των ερωτήσεων θα κλείσει την Τρίτη στις 3 Ιανουαρίου.

16 σχόλια:

  1. Πώς μπορεί μια κυβέρνηση σοσιαλιστική να προβαίνει σε περικοπές στην υγεία και την παιδεία, να εξαλείφει κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής στον βωμό του συμμαζέματος του σπάταλου κράτους και να ταυτίζεται με τον νεοφιλελευθερισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς γίνεται μια κυβέρνηση να εκλέγεται με ένα σύνθημα όπως το " Λεφτά υπάρχουν", να δεσμεύεται για κοινωνικές παροχές και να κυβερνά με μια συνταγή τελείως διαφορετική, ανάλγητη και αντικοινωνική; Δεν υπήρχε ζήτημα νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης εξ' αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι περικοπές έχουν γίνει-με αριθμούς- εν μέσω κρίσης, σε Υπουργούς, βουλευτές και υπουργεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τη θέση του πάνω στις πορείες που έχουν γίνει μέχρι τώρα,για το κίνημα των αγανακτισμένων,την πολιτική κίνηση του θεοδωράκη,και αν αυτά τα κινήματα τον επηρέασαν ή τον επηρεάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ακρασία είναι σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το να μη μπορεί κανείς να πράξει το ηθικά καλό αν και το γνωρίζει. Θα λέγαμε ότι ο ακρατής είναι ανίκανος να πράξει, όπως θεωρεί ότι θα έπρεπε, δηλαδή η κρίση του πράττοντος είναι μεν συνειδητή, πλην όμως ψευδής πεποίθηση.
    Πιστεύετε, λοιπόν, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αυτό το ελάττωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια κ. Τόλκα,σκεφτήκατε ποτέ να καταψηφίσετε κάποιο από αυτά μνημόνια κ τα νομοσχέδια που έχουν φέρει τους Έλληνες σε σημείο εξαθλιώσης ή το μόνο που σας ενδιέφερε είναι η παραμονή σας στην πολιτική σκηνή κ το βουλευτικό αξίωμα μέσω του οποίου μπορείτε να κρυφτείτε κ να αποφύγετε την καθημερινή μάχη του λαού για επιβίωση?παρακαλω για μια απάντηση ειλικρινή κ όχι πολιτική..θεωρείται τον εαυτο σας ικανό κ άξιο για να εκπροσωπείτε τις εργατικές τάξεις οι οποίες αποτελούν μέρος την κοινωνίας,μην έχοντας περάσει από αυτές?σκέφτεστε να είστε κ πάλι υποψήφιος στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Τόλκας, φανατικός υποστηρικτής της δημιουργίας του Καλλικράτης και συγκεκριμένα στην δημιουργία ΜΟΝΟ 3 Δήμων στον Νομό που τον εξέλεξε, και μετά την δημιουργία τεράστιων σε έκταση Δήμων, με χωριά να απέχουν πάνω από 50 χιλ. μεταξύ τους και όπως μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί και ένα μικρό παιδί, χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος για να μηδενιστούν οι εκεί κοινωνίες.
    Ερ. μετά από ένα χρόνο είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα??

    Σε αυτές τις κοινωνίες που προαναφέρω μόνο στο άκουσμα του ονόματός του οι κάτοικοι γίνονται ταύροι ανήμεροι.. Ποτέ άλλοτε βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος δεν έκανε τόσο κακό στον Νομό μας.
    Ερ.Θα τα επισκεφτεί αυτά τα μέρη που κατάστρεψε για να ζητήσει την ψήφο τους για τις επόμενες εκλογές??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύει πραγματικά πως η κυβέρνηση ακολούθησε το σωστό δρόμο ώστε να συμπορευθεί με την επιταγή του να μπει τάξη στα οικονομικά της Ελλάδος? Θεωρεί λογικό να πλήττονται ανεπανόρθωτα οι μικρομεσαίες τάξεις? Είναι σωστό να κόβεις αλόγιστα μισθούς χωρίς καμιά μέριμνα για τις οικογένειες αυτές? Οι περισσότεροι Έλληνες-καλώς ή κακώς- έχτισαν και αγόρασαν σπίτια με δάνεια.Πώς θα αποπληρώσουν αυτοί τα δάνεια αυτά με τόσες περικοπές? Γιατί οι μισθοί κόβονται αλλά τα δάνεια και οι δόσεις δεν μειώνονται.
    Θεωρεί πως υπάρχει ελπίδα σύντομης επανάκαμψης?
    Τέλος, ειλικρινά, πιστεύει πως αν δεν ήταν μέλος της κυβερνήσεως αυτής, αλλά ένας νέος δικηγόρος που παλεύει για την καριέρα του και την εδραίωση του, δεν θα ήταν εξοργισμένος με όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eιναι λογικο μετα απο τοσες πικρες οπως περικοπες, απολυσεις ,μειωση αποδοχων στις οικογενειακες επιχειρησεις του καθενος με την κριση που βιωνουμε και γενικοτερα με ολα αυτα τ βαρη που εχει φορτωθει ο ελληνικος λαος, να πρεπει να πληρωνουν μεγαλα ποσα στο κρατος και στον δημο; και οταν καποιος αδυνατει να πληρωσει , ειναι λογικο να βγαινει και ζημιωμενος;για παραδειγμα να του κοψουν το ρευμα ; σε μια ελλαδα του 2011;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ερώτηση περισσότερο διαδικαστική:
    Γιατί ΤΩΡΑ ο διάλογος;
    Δε θα ήταν προτιμότερο να έρθει και να ζητήσει την άποψη των συμπολιτών του όταν υπερψήφιζε το Μνημόνιο; Όταν έλεγε 'ΝΑΙ' -με πολλά γέλια μάλιστα- σε όλα τα ΑΝΑΛΓΗΤΑ μέτρα που η Σοσιαλιστική (!) του Κυβέρνηση προωθούσε;

    Σχόλιο: Άκαιρο το ενδιαφέρον σας για τις απόψεις των συμπολιτών σας, κ. Τόλκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκες με πάθος κάθε επιλογή της κυβέρνησης ανεξάρτητα αν αυτή πρόσφερε δυστυχία στον κόσμο.Σήμερα βλέποντας από απόσταση την προηγούμενη θέση σου πιστεύεις ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα έκανε όλα σωστά κι αν έκανε λάθη ποια είναι αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. διάφορες ερώτησεις θα ήθελα να γίνουν:

    όπως γιατί η φορολογία απευθύνεται στους οικονομικά ασθενέστερους; πως ένοιωθε να είναι μέλος μιας ακόμα κυβέρνησης που διαιώνησε το σκεπτικό "με συμφέρει να κλέψω και να πληρώσω πρόστιμο παρά να είμαι τίμιος"...πως ορίζεται η έννοια ανάπτυξη στον πολιτικό τους σχεδιασμό; πως σκέφτονται την έξοδο από την κρίση; πως ενώ η εφαρμοζόμενη πολιτική εγκλωβίζει τον κόσμο στην φτώχεια και δεν υπάρχουν κεφάλαια για ανάπτυξη, περιμένους αύξηση αυτής; τι κίνητρα δίνουν; πως θα αντιμετώπιζε ο ίδιος όλα αυτά αν ήταν πολίτης της χώρας; πως ακούγονταν και αντιλαμαβάνονταν από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού; επίσης πως αισθάνεται να είναι μέλος μια κοινοβουλυτικής ομάδας που δεν έχει καμία λαική νομιμοποίηση; αν ήταν εκείνος στη θέση μας τι θα έκανε στις ερχόμενες εκλογές; θα ψήφιζε άραγε αυτούς που μας οδήγησαν σε αδιέξοδο;

    τέλος ερωτήσεις που αφορούν τα εσωπαραταξιακά του ΠΑΣΟΚ. Ποιον θεωρεί ικανότερο να αναλάβει τα ηνία του κόματος-κινήματος; Σε ποιο μέτωπο εντάσσεται; Γιατί απορρίπτει τις υπόλοιπες ιδεολογίες και πρόσωπα; Αν συμφωνεί με τη σταλινική αντιμετωπίση που άσκησε ο Παπανδρέου με τη διαγραφή όλων των αντιφρονούντων, αν ναι γτ δεν αντέδρασε;

    (αυτά γι αρχή, αν μου έρθουν άλλες απορίες μέχρι την ώρα τησ συνέντευξης καλώς..αλλιώς θα αρκεστώ σε αυτές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5 ερωτησεις:

    1) αν η πολιτικη πειθαρχια επιβραβευεται απο τον πρωθυπουργο. Εννοωντας πως οποιος συμβαδιζει με τις αποψεις του ανταμοιβεται με την αναληψη θεσεων.
    2)οντας στο παρελθον αναπληρωτής γραμματεας της πασπ θεσσαλονικης, μιας παραταξης που διατινεται για το αριστερο της προφιλ υποτιθεται κ η οποια ταχθηκε εξ' αρχης κατα του μνημονιου πως γινεται εσεις τωρα να ερχεστε σε συγκρουση με την αποψη αυτη??
    3)τι εχετε να μας πειτε για τον νομο-πλαισιο της διαμαντοπουλου τον οποιο ψηφισατε??? κ ειδικοτερα για το ανωτατο οριο σπουδων των ν+2 χρονων(2ν για τουσ μερικης φοιτησης), για το υποτιθεμενο δωρεαν κ δημοσιο πανεπιστημιο οπου πλεον οι σπουδαστες δικαιούνται μονο ενα συγγραμα με αποτελεσμα τα υπολοιπα να τα πληρωνουν οιιδιοι απο τις τσεπες του για να τ εχουν σε φωτοτυπιες, διοτι το υποτιθεμενο ηλεκτρονικο πανεπιστημιο που θελουν να λαντσαρουν προϋποθετει την υπαρξη υπολογιστων για ολους, ενα ονειρο απατηλο δηλαδη.αλλα ακόμη κ για την διοικηση των πανεπιστημιων η οποια αποτελειται απο ενα συμβουλιο 15 ατομων το οποιο ασκει εξουσια στουσ παντες κ οπου υπαρχει μονο ενασ σπουδαστης, γεγονος που εντεινει στο επακρο τις εντασεις μεταξυ των παραταξεων!
    4) αν ο πρωθυπουργος γνωριζε εξ' αρχης οτι η ελλαδα επροκειτο αν υποστει τετοια κριση κ παραμυθιαζε τον κοσμο με το περιφημο πλεον "λεφτα υπαρχουν", καθως υπαρχουν μαρτυριες ξενων οικονομολογων κ υψηλοβαθμων στελεχων που αναφερουν πως ολα ηταν σχεδιασμενα εξ' αρχης!
    5) πως γινεται να ψηφιζεται η μια μειωση μετα την αλλη κ την ιδια ωρα ο Βελιζελος να διοριζει γυρω του συμβουλιο χωρις καμια ευθυνη κ αρμοδιοτητα, το οποιο ομως αμοιβοταν με υπερογκους μισθους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί όλοι οι νέοι πολιτικοί, ενώ ξεκινούν με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες, στη συνέχεια υιοθετούν ρόλο κομπάρσου μπροστά στα γεγονότα και τις εξελίξεις, αλλά και μέσα στο Κοινοβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1)Σχετικά με την εξόρυξη πετρελαίων στο Ιόνιο.Θα είναι για τη δική μας ανάπτυξη ως χώρα ή θα τα πουλήσουμε σε εξευτελιστικές τιμές στους Αμερικάνους, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο να είμαστε τα "τσιράκια" τους;
    2)Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να μπει στο ΔΝΤ ενώ υπήρξε προθυμία για βοήθεια από Κίνα και Ρωσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Mια ερώτηση θα ήταν η εξής:
    Oταν η γραμμη του κομματος ειναι αντιθετη προς τις αναγκες του λαου που σας εξελεξε, δεν πιστευεται οτι τιθεται θεμα κρισης της αντιπροσωπευσης και αν ναι, πιστευεται οτι μπορει να αλλαξει κατι τετοιο χωρις να διαλυθει το κομμα?­ ­

    ΑπάντησηΔιαγραφή