Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα, Χριστούγεννα ευτυχισμένα, γίνονται καρδούλα μου χωρίς εσένα.

.....της Έφης Δίντση


       Ακούς στο κλαμπ τη Βανδή να τραγουδάει το γνωστό, σε όλους, τραγούδι «Χριστούγεννα» και βλέπεις τους πάντες γύρω σου να τρελαίνονται. Σηκώνουν τα χέρια ψηλά, εκστασιάζονται και οι περισσότεροι από αυτούς πιάνουν το κινητό για να στείλουν το υπέρτατο μήνυμα αγάπης και έρωτα στο έτερον ήμισυ. Την ίδια στιγμή απορείς: « Μήπως έχω κάτι εγώ;» Και δεν αναρωτιέσαι άδικα αν σκεφτείς ότι είσαι ίσως το μοναδικό άτομο εκεί μέσα που δεν τρελαίνεται, δεν εκστασιάζεται και δε στέλνει κάπου μήνυμα. Με λίγα λόγια είσαι single.

      Δεν είναι κακό ή κατακριτέο να περνάς μόνος σου τις γιορτές και φυσικά ούτε ικανό να σε κάνει να μελαγχολείς. Εντάξει δεν έχεις μια επιπλέον αγκαλιά που θα σε ζεστάνει αλλά calm down, δε θα σκάσεις κιόλας επειδή όλοι γύρω σου «είναι πιασμένοι χέρι-χέρι ζευγαράκια». Υπάρχουν πολλές λύσεις να περάσεις καλά και οι δύο από αυτές είναι απλές και λέγονται: α) οικογένεια και β) φίλοι.

      Ανέκαθεν τα Χριστούγεννα ήταν μια γιορτή οικογενειακή οπότε γιατί να μην επιβεβαιώσεις και εσύ την παράδοση και να χαρείς τους γονείς σου αλλά και στιγμές μαζί τους; Όλη την αγάπη, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα την έδινες σε άλλον, θα τη δώσεις στους γονείς σου, με την ασφάλεια μάλιστα ότι δε θα πάει χαμένη. Μην ξεχνάς ότι βγαίνοντας έξω με τους γονείς σου, δεν πληρώνεις! Ο τζάμπας με τους γονείς δεν πέθανε.

     Και περνάμε στη δεύτερη και πιο διασκεδαστική επιλογή: Τους φίλους! Όχι πείτε μου, με ποιους άλλους θα μπορούσατε να ξενυχτήσετε και να πιείτε με ασφάλεια, να γελάσετε με την ψυχή σας, να μη βαρεθείτε ούτε στιγμή έξω ή σπίτι ή όπου αλλού επιλέξετε να διασκεδάσετε; Με ποιους άλλους θα λιώσετε στο χορό στα μαγαζιά, ακόμη και με κομμάτια που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα σιχαινόσασταν να ακούσετε; Και δωσ' του τα σφηνάκια.

     Είτε λοιπόν είσαι single γιατί έτσι γουστάρεις, είτε γιατί δε βρέθηκε τις άγιες τούτες μέρες κάτι αρκετά ικανό ώστε να σε συγκινήσει, μη μασάς.  «Περνάς και μόνος σου καλά, τα καταφέρνεις μια χαρά». Διασκέδασε όσο μπορείς με την ψυχή σου και μην αφήνεις περιθώρια στον εαυτό σου να μελαγχολήσει. Δεν είσαι ο μόνος single στον κόσμο. Και επειδή ακριβώς υπάρχουν και άλλοι, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει μέσα στις γιορτές. .Enjoy it!

    Καλά Χριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου