Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αμήχανα θαρραλέοι

.....της Αναστασίας Λαδοπούλου



Μετά απο σκληρές και επίμονες διαπραγματεύσεις με τους ξένους επιτρόπους ,μετά απο την αληθινή μάχη ,που δόθηκε με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης ,η προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 6 του Μάη ακούστηκε σαν κανονιά στα αυτιά τόσο των πολιτικών ,όσο και των πολιτών.Και τώρα τί;



Η αλήθεια είναι πως τώρα ξεκινά η πραγματική "μάχη" για όλους ,ψηφοφόρους και υποψηφίους.Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι "τί κάνουμε τώρα; " . Οι περισσότεροι πολίτες απογοητευμένοι και εξοργισμένοι σε αρκετές περιπτώσεις με το υπάρχον πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο σχετικά με την επιλογή τους στις κάλπεις. Απο τη μία πλευρά υπάρχει ένα σοσιαλιστικό κίνημα που απογοήτευσε το λαό του με τα "αντι-σοσιαλιστικά " μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει, απο την άλλη πλευρά παρουσιάζεται ως "Μεσσίας" ένας φιλελεύθερος συνδυασμός που φαίνεται να περνά μια κρίση πολιτικής και κοινοβουλευτικής ταυτότητας.Υπάρχουν πάντα και οι άλλοι ,οι "μικρότεροι" και νεοφερμένοι στο πολιτικό σκηνικό σχηματισμοί που όμως ούτε αυτοί φαίνεται να κερδίζουν ακόμα την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος ,παρά τις νέες προοπτικές που παρουσιάζουν.

Μέσα σε όλον αυτό τον αναβρασμό και για πρώτη φορά στην ιστορία τους ,ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά φαίνεται πως λαμβάνουν σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σχηματισμοί εθνικιστικού χαρακτήρα.Το εκλογικό σώμα εμφανώς δυσαρεστημένο μάλλον στρέφεται σε ακραίες λύσεις ,ενώ ,απ'όσο προβλέπεται ,η αποχή αυτή τη φορά απο την εκλογική διαδικασία θα αγγίξει σημαντικά υψηλά ποσοστά.

Σίγουρα είναι κατανοητή η οργή και η δυσαρέσκεια του κόσμου ,που βλέπει τους κόπους και τα κεκτημένα χρόνων να χάνονται ,σαφώς και οι πολιτικοί γνωρίζουν οτι μεγάλα λόγια και υποσχέσεις δεν θα γίνουν πιστευτά ,γιατί δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο πλέον ,ωστόσο θα ήταν μεγάλο λάθος για τον ψηφοφόρο να πάει στην κάλπη με θυμό ή ακόμα και με τις υποσχέσεις για "βόλεμα " και παντός είδους "ρουσφέτια" να ηχούν στα αυτιά του.Η 6η Μαϊου θα μπορούσε να είναι μια ημερομηνία -ορόσημο που θα σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Είναι δεδομένο οτι ούτε η αποχή θα πρέπει να θεωρείται ως λύση γιατί δεν είναι. Οι εκλογές αυτές -που ο ίδιος ο λαός ήθελε τόσο - του δίνουν την ευκαιρία να "ξανασυστηθεί " με την πολιτική αυτή τη φορά όμως απο μια νέα σκοπιά.Απο τη στιγμή που ο κόσμος προχωράει μπροστά και κινείται σε άλλη τροχιά πια ,μπορούμε να τον ακολουθήσουμε και γιατί όχι να έχουμε ενεργή συμμετοχή μέσα σε αυτόν .

Οι ακραίες αποφάσεις οδηγούν φανερά σε αδιέξοδο όπως είναι γνωστό απο παρελθοντικές επιλογές ,στο ίδιο αδιέξοδο βέβαια οδηγεί και η προσκόλληση στα "παραδοσιακά" κόμματα ,ειδικά οι νέοι το οφείλουν στον εαυτό τους και στο μέλλον τους να στηρίξουν τις καλύτερες δυνατές ,νέες επιλογές.Στις επικείμενες εκλογές λοιπόν ας ψηφίσουμε όλοι συνειδητά μια και αυτές προβλέπεται να είναι οι ιστορικότερες της μεταπολίτευσης.

1 σχόλιο:

  1. Αμιγώς πολιτικό σχόλιο δεν θα αφήσω. Θα αφήσω όμως μουσικό.

    Αφιερώνω στους αναγνώστες του κειμένου και σε όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους τον μουσικό δίσκο του Joe Cocker "Respect Yourself" τον οποίο έτυχε να αντιγράφω παράλληλα με την ανάγνωση του κειμένου.

    Και ειδικότερα, 2 τραγούδια με σχετικούς τίτλους. Το πρώτο είναι το ομώνυμο από το οποίο πήρε το όνομα του και το άλμπουμ και το δεύτερο είναι το "This is your life". Καλή ακρόαση..και πού'στε, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή