Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Κάθε τέλος και αρχή...

....της Έφης Δίντση


Έτσι έγραψες στο προφίλ σου, αφού βγήκε η απόφαση ότι θα φύγεις. Ναι Νάσια για σένα γράφω, για σένα που φεύγεις. Γράφω εκ μέρους όλων μας. Γράφω γιατί θα μας λείψεις. Γράφω γιατί μας λείπεις ήδη. Γράφω γιατί σήμερα είναι τα γενέθλιά σου και θέλουμε να σου κάνουμε ένα ξεχωριστό δώρο να έχεις εκεί που θα πας.

Σε παρακαλώ, μην αγχώνεσαι και μη στενοχωριέσαι που φεύγεις. Μπορεί να τελειώνουν οι στιγμές σου στη Φλώρινα αλλά δεν τελειώνουν οι στιγμές που μας περιμένουν. Μπορεί να κλείνεις αυτό το βιβλίο των δύο χρόνων αλλά πάντα θα θυμάσαι τι διάβασες, τι έμαθες, με τι συγκινήθηκες και με τι γέλασες. Έτσι θα θυμάσαι και εμάς και θα μας παίρνεις τηλέφωνο να ακούσουμε εσένα και την Cookie.

Αρχίζεις κάτι καινούριο, κάτι συναρπαστικό που συγκεντρώνει όλη τη χαρά του κόσμου μόνο και μόνο γιατί ήταν και είναι το όνειρό σου. Ξέρεις Νάσια, μπορεί τα όνειρα πολλές φορές να χωρίζουν τους ανθρώπους, αλλά δε χωρίζουν τις ψυχές τους. Το ξέρεις, επομένως, ότι θα είμαστε μαζί σου. Είτε στις σκέψεις σου, είτε στο κινητό σου, είτε στις φωτογραφίες που θα κολλήσεις σε ένα τοίχο του καινούριου σου σπιτιού. «Δεν πρόκειται να μας ξεφορτωθείς εύκολα, έννοια σου». Έτσι δε σου είπε η Γιώτα; Ποιος; Η Γιώτα! Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις πόσο σε χρειαζόμαστε. Γιατί η Γιώτα μίλησε για όλες μας.

Γλυκιά μου φίλη, σου ζητώ μια χάρη. Θέλω εκεί που θα πας να φροντίσεις να πλησιάσεις τους ανθρώπους με το ίδιο χαμόγελο που πλησίασες και εμάς. Με την ίδια αυθεντικότητα και με την ίδια ειλικρίνεια. Μη διστάσεις να ξεκινήσεις, ακόμη και αν λες πως κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Έτσι ήταν και στη Φλώρινα θυμάσαι; Και δες που φτάσαμε… Όσο για εμάς, μην αγχώνεσαι. Ξέρεις πώς τα περνάμε και ξέρεις τις αντοχές μας.

Αγαπημένη μου Νάσια, σου εύχομαι κάθε τυχερό εκεί που θα πας. Πιστεύουμε σε σένα και ξέρουμε πως δε θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να στενοχωρηθεί και να μελαγχολήσει. Είσαι δυνατή και εμείς είμαστε περήφανες για σένα. Χρόνια πολλά σου εύχομαι και χρόνια καλά! Χρόνια γεμάτα υγεία, αγάπη, τύχη και χαμόγελα. Γεμάτα ευτυχισμένες στιγμές με αγαπημένους ανθρώπους! Σ’ αγαπάμε.

1 σχόλιο: