Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Dear diary

....της Γιώτας Καρανάτσιου


Θεσσαλονίκη 12/10/12

Καμάρα 10:30μμ. – Ένα αγόρι φωνάζει έξαλλο την κοπέλα του επειδή τον έστησε, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όμως ηρεμεί και την αρπάζει στην αγκαλιά του, ενώ λίγο παραπέρα μια κυρία τα έχει βάλει με έναν αστυνομικό επειδή της έκλεψαν το πορτοφόλι κι αυτός δεν πήρε είδηση..


Ροτόντα 11:00μμ -Ένα αγόρι με κουκούλα, αποτυπώνει με stencil σε έναν τοίχο μιας παλιά πολυκατοικίας μυρμήγκια, δίπλα του ένα σκυλί έχει σκορπίσει στο δρόμο τα σκουπίδια των κατοίκων της, ενώ απέναντι τα κρασάδικα σφίζουν από ζωή και γέλια από τους φοιτητές της πόλης..

Πλατεία Ναβαρίνου 3:00πμ – Μια παρέα αλλοδαπών ψιθυρίζει για κάποιον που θέλουν να ‘’ξεφορτωθούν’’ ενώ ένας από αυτούς φοβισμένος προσπαθεί να τους μεταπείσει.. Ένα αγόρι ρωτάει την κοπέλα του ‘’Φοβάσαι; Γιατί να φοβάμαι; Λες και θέλουν να ‘’ξεφορτωθούν’’ εμένα..’’ Λίγο πιο πέρα, παρέες με κιθάρες και μια μπύρα στο χέρι τραγουδάνε και χορεύουν ανέμελα..

Μητροπόλεως 3:30 πμ – Ένας άντρας μάλλον πιωμένος, φωνάζει αγανακτισμένος για το σπίτι που του πήραν, το αφεντικό που τον απέλυσε, τη γυναίκα που τον παράτησε, τη ζωή που έχασε..

Λεωφόρος Νίκης 3:45 πμ – Τα αυτοκίνητα ανυπόμονα κινούνται κατά μήκος της Λεωφόρου, υπενθυμίζοντας ότι η πόλη αυτή δεν κοιμάται ποτέ..

Λευκός Πύργος 4:00 πμ – Το μέρος που πάντα έχει έστω και λίγο κόσμο, τώρα, είναι εντελώς έρημο.. Το μόνο που ακούγεται είναι ο παφλασμός του κύματος.. Αυτή τη φορά έκανε μούσκεμα την κοπέλα.. ‘’Θέλεις να καθίσουμε πιο πέρα;’’ Τη ρωτάει το αγόρι.. ‘’όχι’’ του απαντάει αυτή.. Μετά από λίγη ώρα αρχίζει να βρέχει.. ‘’Θέλεις να ανοίξω την ομπρέλα;’’ Την ξαναρωτάει.. ‘’Όχι...’’ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου