Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα παλούκια...!

....της Ευαγγελίας Γερομιχαλού

  Όλη μας η ζωή είναι δεμένη γύρω από παλούκια. Αυτά με τη σειρά τους μας στερούν την ελευθερία. Σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ξανά και ξανά και βάζουμε τα δυνατά μας  για να προχωρήσουμε,να τις ξεπεράσουμε και να συνεχίσουμε.

 Πολλές φορές όμως συμβαίνει να μην μπορούμε να τις ξεπεράσουμε και αυτό να μας θλίβει.Ακόμη πιο συχνά μας κάνει να φοβόμαστε. Να μην τολμούμε να προσπαθούμε καν, έστω για μια δεύτερη φορά γιατι πολύ απλά πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να το κάνουμε.Και δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί μια φορά προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε.

Υποσυνείδητα λοιπόν, περάσαμε το μήνυμα στους ίδιους μας τους εαυτούς οτι ΄΄δεν μπορώ και ποτέ δεν θα μπορέσω''. Πόσο λάθος!!! Η ανάμνηση μιας μακρινής αποτυχίας μας δένει γύρω απ' το παλούκι της απραγίας.Αυτό συμβαίνει στο καθένα απο μάς, Εξακολουθούμε να ζούμε στα στενά πλαίσια ενος εαυτού μας που δεν υπάρχει πια.
 
Και ποιά η λυση;;;  ένα μόνο είναι το μέσο για να μάθει έκαστος εάν μπορεί αν όχι να τα καταφέρει, τουλάχιστον να προσπαθήσει..ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!! Όμως, προσπάθεια με όλη του την ψυχή....μα, με όλη του την ψυχή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου