Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Έλληνα έλα! Θα σε μαγειρέψουμε!

....του Νίκου Καμπούρη


   Σήμερα φίλοι μου, θα κάνουμε μία γνωστή συνταγή σε όλους. Έλληνα στη σούβλα με τηγανιτούς εργάτες.
Πριν σας αναφέρω τη συνταγή, πρέπει να πω δυο λόγια για τους εμπνευστές της: Δεν είναι άλλοι από το γνωστό μας κυβερνητικό τρίο (Αντώνης Γιώργος και Γιωργάκης). Συσκεπτόμενοι λοιπόν στην Κουζίνα του Megaron Maximou , και σε αγαστή συνεργασία με την Troika Caterings δημιούργησαν μια νέα συνταγή. Τη ‘συνταγή της σωτηρίας’. Τα υλικά είναι γνωστά: Περικοπές, κόψιμο, κόψιμο και περικοπές. Που και που θα βάζουμε και καμια περικοπή αλλά κυρίως εμμένουμε στις περικοπές. Είναι μία συνταγή άκρως επιτυχημένη, που όπου έχει εφαρμοστεί (ομολογουμένως με τόση αγριότητα πρώτη φορά εφαρμόζεται) έχει φέρει θεαματικά αποτελέσματα: Αργεντινή; Χάος. Γουατεμάλα; Απόλυτη φτώχεια για το 50 και πλέον τοις εκατό του πληθυσμού. Τουρκία; Μισθοί 150$ το μήνα. Λεττονία; Ύφεση 19% μέσα σε ένα χρόνο(!).

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως από τη στιγμή που έχουμε μία τέτοια συνταγή Σωτηρίας, δε μπορούμε παρά να την εφαρμόσουμε στο ακέραιο, αν θέλουμε να δούμε τη χώρα να ανακάμπτει.
Ας την εφαρμόσουμε μαζί λοιπόν, βήμα βήμα:

1. Ψιλοκόβουμε το μισθό των ανειδίκευτων εργατών κατά 22% και των νέων κάτω των 25 ετών κατά 32%. Νέες απολαβές ανά μήνα; 468€ και 408€ αντίστοιχα. Πρόκειται για το μέτρο με τα πιο θετικά αποτελέσματα, καθώς αυτά τα 150-200€ που περικόπτονται, τόσα χρόνια έφευγαν στο εξωτερικό, σε Ελβετικές Τράπεζες και offshore. Επιτέλους, μετά από αυτή την ομολογουμένως πανέξυπνη ιδέα δανειστών και κυβερνώντων, θα παραμείνουν στην ελληνική οικονομία, τονώνοντας τη ζήτηση και την αγορά.

2. Εξαφανίζουμε κάθε ίχνους σωματειακής και συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Που χρόνος τώρα για συντεχνίες; Η πατρίδα πρέπει να σωθεί! Δε μπορεί ο κάθε τεμπέλης να αναζητά δικαιολογίες λούφας και πολυτέλειας μέσα από κλαδικές συμβάσεις ή άλλες αντεθνικές ιδεοληψίες. Ο εργοδότης δε σου δίνει τη δουλειά βρε αχάριστε; Αντί να πεις κι ενα ευχαριστώ, ζητάς κι άλλα. Βλάκα!

3. Κατεβάζουμε το επίδομα ανεργίας στα 290€ το μήνα. Δε φτάνει που κάθεται, δε φτάνει που κοιμάται όλη μέρα, δε φτάνει που δεν παράγει τίποτα, θέλει και να παίρνει 450€ ! Ρε θα μας τρελάνετε! Αχόρταγοι. 290 και πολλά σας είναι.

4. Κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Τι; Τίίί;;; Θέλετε να παραμείνει ένας Οργανισμός – τέρας που επιδοτούσε το επιτόκιο στεγαστικών δανείων σε πολύτεκνες και εργατικές οικογένειες; Πλάκα κάνετε; Έχουν γεμίσει τον τόπο κουτσούβελα, δε χωράνε στα σχολεία μας και θα τους επιδοτούμε και το σπίτι; Καλά, έχουμε χαζέψει εντελώς;

5. Δ.Ε.Κ.Ο. Το λέει και η λέξη. ΔΕ – ΚΟ. = ΔΕ(ν) ΚΟ(βω) . ΚΑΤΑΡΓΩ. Καταλάβατε; ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Τι θα πει ρε αλήτη Κοινή Ωφέλεια; Είναι δυνατόν τα Νερά να είναι Κρατικό Μονοπώλιο; Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ να ελέγχονται απο το Κράτος; Θα μας τρελάνετε; Ανοίξτε την αγορά. Αφήστε τις εταιρείες να πουλήσουν αυτό το ΠΡΟΪΟΝ ελεύθερα. Δε θα χάσετε... (χαχαχαχα). Και για να μην ανησυχείτε, επεξεργαζόμαστε την απελευθέρωση της αγοράς αέρα. Ήρθε η ώρα το πολύτιμο ΠΡΟΪΟΝ του ατμοσφαιρικού αέρα να αξιοποιηθεί, όπως του αξίζει.

6. Μείωση Επικουρικών Συντάξεων. Τώρα, θα γίνω έξω φρενών. Δε σας φτάνει η κύρια σύνταξη που είναι 300-500€, θέλετε και επικουρική; Τι είστε; Άπλ........... Ποιος διάολος φωνάζει; Ε; Τι; Ααα! Συγνώμη. Με συγχωρείτε. Γράψτε λάθος. Το 6ο βήμα ξεχάστε το. Θυμώνει ο Αντώνης και δεν μπορώ να τον ακούω όλη την ώρα. Έχει πέσει σε παραλήρημα. Πήρε ένα νεροπίστολο και λέει ότι πολεμάει για τον απλό τον κόσμο... δεν καταλαβαίνω. Τέλος πάντων, ξεχάστε το.

7. Τον Ιούλιο θα επανεξετάσουμε τον 13ο και 14ο μισθό. Το Πάσχα είναι περίοδος κατάνυξης και περισυλλογής. Θες μισό μισθό επιπλέον να σου βάζει διαβολικές σκέψεις για αγορές και κρεπάλη; Ύπαγε οπίσω μου Μισθέ. Το καλοκαίρι έχει ζέστη. Τι θα σου κάνει ο μισός μισθός επιπλέον; Θα πάρεις τα λεφτά και θα τα κάνεις βεντάλια; Ούτως ή άλλως δε θα φτάνουν. Βρες ανεμιστήρα. Τώρα μη μιλήσω για τα Χριστούγεννα. Που βάζετε παιδιά, ξαδέρφια, ανήψια να λενε τα κάλαντα και μαζεύετε ΕΝΑ ΣΩΡΟ λεφτά, θέλετε να πάρετε κι άλλα. Ρε πάτε καλά;

Σας ανέφερα τα βασικά βήματα της Συνταγης. Βεβαίως υπάρχουν και τεχνικά tips που νοστιμεύουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα, αλλά αυτά θα τα μάθετε στην Εκπομπή ‘Στο Γκρεμό ολοταχώς’ με τον Ηλία Παπαλάκη, που θα προβληθεί σε SKAI, MEGA και ΤηλεΑστυ σε λίγες μέρες.

Αυτά από εμένα. Καλή σας όρεξη.
Ραντεβού στους ΔΡΟΜΟΥΣ, για καμια ...βολτίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου