Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τύχη


...από την Μιράντα Παπαδοπούλου

Είχα την τύχη και την τιμή να παρευρεθώ στο 'Διεθνές Συμπόσιο σχετικά με διεθνή θέματα' που διοργανώθηκε από το Navarino Network και το ίδρυμα Konrad Abdenauer το τριήμερο 28-30 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα του 'Ολύμπιον'. Ο ενθουσιασμός που βίωσα για το συγκεκριμένο συνέδριο με ώθησε στο να αισθάνομαι την εσωτερική ανάγκη να εκφράσω τι τόσο θετικές εμπειρίες που αποκόμισα συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Περίπου 150 άτομα-αν δεν με απατά η πείρα μου- παρακολούθησαν διακεκριμένους καθηγητές -οι οποίοι κυριολεκτικά προέρχονταν από τα 'τέσσερα σημεία του ορίζοντα' - να εκθέτουν τις απόψεις τους για την άνοδο της κίνας, το Ισλάμ και την αραβική άνοιξη αλλά και τον προβληματισμό γύρω από το φαινόμενο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Και αν εξαιρέσει κανείς την έλλειψη κρατήρων με κρασί, η εκδήλωση θύμιζε σωστό συμπόσιο: οι φιλοσοφικοί προβληματισμοί, οι ερωταπαντήσεις, ο γόνιμος διάλογος και η εύθυμη διάθεση σφράγισαν αυτές τις τρεις υπέροχες μέρες.

Πιστεύω πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται από την πολιτεία και όχι μόνο να επαναληφθούν αλλά παράλληλα, να διαφημιστούν με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο ώστε να έχουν την προσέλευση που τους ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου