Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Υπάρχουν πρίγκιπες εδώ

....της Έφης Δίντση


Προς όλο το γυναικείο πληθυσμό πάνω στη γη που απογοητεύεται καθημερινά και αναρωτιέται πού είναι ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο... Κορίτσια! Υπομονή! Ο πρίγκιπας υπάρχει! Είτε με άσπρο άλογο είτε με μηχανή είτε με ΚΤΕΛ είτε με μαύρο τζιπ, θα έρθει!


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είσαι μόνη. Είχες μια σχέση που τελικώς δεν εξελίχθηκε όπως το περίμενες. Είχες κάνει προσπάθειες στο παρελθόν με άντρες που όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν και έκαναν την καρδιά σου να βγάλει φτερά, το ίδιο ξαφνικά χάθηκαν χωρίς να δώσουν μια εξήγηση. Έζησες και ελεύθερη περιστερά, με το φλερτ να κυριαρχεί και να μη σε νοιάζει που θα καταλήξει η όποια γνωριμία κι αν έκανες τα σαββατόβραδα. Αλλά…

Αλλά πάντα κάτι σου έλειπε. Πάντα αναρωτιόσουν γιατί να ζεις τόσο έντονα στιγμές μοναξιάς. Πάντα βούρκωναν τα μάτια σου τις φορές εκείνες που άκουγες ένα ερωτικό τραγούδι που, παρ ΄ όλο που δε σου θύμιζε κανέναν, εσύ ένιωθες πως αντιπροσωπεύει κάποιον. Κάποιον άγνωστο που δεν έχει υπάρξει ποτέ πραγματικά παρά μόνο μέσα σου. Μια ιδέα δηλαδή. Την ιδανική ιδέα. Κι επειδή ακριβώς ήταν μόνο μια ιδέα και τίποτα παραπάνω εσύ κλεινόσουν στον εαυτό σου. Προσπαθούσες όμως να αποδείξεις ότι είσαι δυνατή και ότι δεν πτοείσαι από παιδικούς συναισθηματισμούς. Και απέφευγες με νύχια και με δόντια να δεις το «Ημερολόγιο» λέγοντας σε όλους ότι απλά το θεωρείς μπανάλ και κλασική αμερικανιά.

Κοριτσάκι μου όμορφο ένα θα σου πω. Χαμογέλα! Μόνο έτσι θα προσεγγίσεις τον επόμενο και κατάλληλο αυτή τη φορά. Το να το παίξεις ωραία κοιμωμένη και να είσαι στο λήθαργο της μοναξιάς περιμένοντας τον τέλειο, πίστεψε δεν οδηγεί στην ευτυχία που θέλεις να αποκτήσεις. Μην απογοητεύεσαι και μη λες ΠΟΤΕ ότι όλοι οι άντρες είναι μαλάκες. Είναι από τις πιο άδικες κουβέντες (όπως επίσης ότι όλες οι γυναίκες είναι π@@τάνες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Δώσε τις ευκαιρίες που χρειάζεται ο εαυτός σου για να πάει μπροστά. Αν δε βγεις εκεί έξω ανανεωμένη, χαμογελαστή, αισιόδοξη με αυτοπεποίθηση που σκοτώνει δε θα βρεις τον Mrs. Perfect. Και σ αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω κάτι. Τέλειος δεν είναι ο ψηλός, ξανθός, γυμνασμένος με πράσινο μάτι που σε αφοπλίζει. Τέλειος δεν είναι αυτός που έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να τον κάνεις ό, τι θέλεις. Τέλειος δεν είναι αυτός που θα σου λέει «ναι» στα πάντα. Τέλειος είναι αυτός που θα σε κοιτάξει βαθιά στα μάτια και θα καταλάβει τις ανάγκες σου. Τέλειος είναι αυτός που θα αποφασίσει να προσπαθήσει με όποιο τρόπο μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες γιατί πολύ απλά θέλει να σε βλέπει να χαμογελάς. Τέλειος είναι αυτός που θα σου πει «όχι» γιατί αυτό θα είναι το σωστό για σένα. Τέλειος είναι αυτός που στη ζωή του προτεραιότητα θα είσαι εσύ και θα στο δείξει με κάθε τρόπο.

Επομένως μην απογοητεύεσαι! Σκέψου πως όπως είσαι εσύ έτοιμη να δώσεις όλα τα παραπάνω και να αφεθείς, έτσι κάποιος κάπου παίρνει την απόφαση να ανέβει πάνω στο άλογο του και να τρέξει να βρει την κοπέλα εκείνη που θα προσπαθήσει να της χαρίσει τα πάντα, ξεκινώντας με το πιο απλό, ένα κόκκινο υπέροχο τριαντάφυλλο.

Αγαπημένη μου φίλη, όποια και να είσαι και να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Μην απογοητευτείς αν ο πρίγκιπάς σου αργήσει λίγο. Ο δρόμος για την ευτυχία σας είναι γεμάτος παγίδες και δράκους. Στο τέλος, όμως θα καταλήξεις να είσαι μαζί του και να ζεις το δικό σου παραμύθι.

The end….

1 σχόλιο: