Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Απολύσεις, εκκλησία και εθνοπατέρες

Συμπερασματικά για τα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων έχουμε και λέμε: Η κυβέρνηση παραπονιέται, εμφανίζοντας συχνά τον εαυτό της ως θύμα της Τρόικας, ότι  πρέπει να κάνει τις απολύσεις που έτσι και αλλιώς δεσμεύτηκε και υπέγραψε να κάνει.

Μεταξύ άλλων για τις απολύσεις (άμεσα ή έμμεσα) επικρατέστεροι εμφανίζονται  Δάσκαλοι, Καθηγητές, Γιατροί, Σχολικοί φύλακες, Δημοσιογράφοι, Δημοτικοί υπάλληλοι,  Συμβασιούχοι και γενικά μια τεράστια λίστα από κάθε λογής εργαζόμενους (Ξέρω βέβαια πως ο καθένας διαφωνεί με την λίστα απολύσεων γιατί η δική του δουλειά είναι σημαντικότερη από των άλλων και συνεπώς πρέπει να φύγουν οι άλλοι, αλλά προσωρινά  θα το παραβλέψω και αυτό). 

Από την άλλη πλευρά, βλέπω ότι συμπτωματικά και συγκυριακά, όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις άλλωστε, κανένας δεν παρατήρησε τους 10.368  ιερείς της  ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας που ανήκουν στους δημοσίους υπαλλήλους και μπορούν  απλά αντί να πληρώνονται από όλους εμάς, να πληρώνονται με έξοδα της αφορολόγητα πλουσιοτάτης εκκλησίας μας, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με τις άλλες θρησκείες ανά τον δυτικό και όχι μόνο πολιτισμό (Αποτέλεσμα εννοιών όπως διαφωτισμός, ανεξιθρησκία,  γαλλική επανάσταση κτλ. Αλλά ας μην το πιάσω από τόσο μακριά τώρα.) ή με τα χρήματα που αφήνουν οι πιστοί στο παγκάρι όπως γινόταν και στην χώρα μας παλιότερα. 

Το τελευταίο δε άλλαξε με την λογική ότι θεσμοθετήθηκε φόρος 25% στο παγκάρι και έτσι έμμεσα πληρωνόταν ο μισθός των ιερέων. Φόρος βέβαια που κατήργησε τα 2004  ο κ. Πάχτας (ακόμα δεν μας χρωστάει κάτι λεφτά αυτός;) σε μία win to win συμφωνία κυβέρνησης και Χριστόδουλου ως αντιστάθμισμα για την μη αναγραφή τoυ θρησκεύματος  στις ταυτότητες. Κάπως έτσι φυσικά όλοι τους κερδίσανε και εμείς καταλήξαμε να πληρώνουμε επιπλέον και τους ιερείς από τους φόρους που έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να πληρώσουμε.

Υποθέτω λοιπόν καταλήγοντας ότι σαφώς και από καθαρή απερισκεψία δεν προβλέφθηκε μια τέτοια κίνηση «απολύσεων», ώστε και συνεπείς να είναι οι κυβερνώντες με την τρόικα και απολύσεις χρήσιμων ή ακόμα και σημαντικών υπαλλήλων να μην γίνουν και να μην απολυθεί ουσιαστικά κανένας από τους ιερείς, απλά να πληρώνονται από την φυσική τους θέση-ποίμνιο τους, ως ούτως η άλλως όφειλαν. Είμαι άλλωστε απόλυτα πεπεισμένος, πως αυτή θα είναι και η λογική και δίκαιη λύση που θα δοθεί από τον εξέχοντα πολιτικό κόσμο του τόπου αυτού στο τρέχον φλέγον ζήτημα που αφορά τις βασικές ανάγκες διαβίωσης χιλιάδων οικογενειών συμπολιτών μας. 

Προκαταβολικά λοιπόν αγαπητοί μου εθνοπατέρες πολλά πολλά, πολλά συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου