Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών

Επιχείρηση ελέγχων στην παραλία της Πρέβελης έκανε κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, συλλαμβάνοντας και κάνοντας προσαγωγές ατόμων για μικροποσότητες ναρκωτικών αλλά και ατόμων που είχαν στήσει τις σκηνές τους κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για στοχευμένους ελέγχους που αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, και που θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

(θα έβαζα λινκ προς το άρθρο της λιφο, αλλά μετά απ’ το κατάπτυστο άρθρο για τον Σακκά, δεν βάζω τίποτα)

Η χώρα που χαλαρώνει πίνοντας φρέντο καπουτσίνο, αναλογιζόμενη αν θα σκοτώσει ή όχι έναν απεργό πείνας, δεν ενδιαφέρεται να έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου μόνο πάνω στους ανθρώπους που έτυχε να κατοικούν εντός της. Διπλασιάζει το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ. Αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι μια πολιτική επιλογή. Έπειτα τρέχει, κάνει ελέγχους, πεσίματα, ελέγχους, συντονισμένες επιχειρήσεις για να ανακαλύψει όσους επιμένουν να μην πλένονται και να μην πληρώνουν 60 ευρώ το δίκλινο. Η πολιτεία επεμβαίνει, αρπάζει το τσιγαριλίκι απ’ το χέρι του κοριτσιού που κάνει διακοπές και ρεμβάζει έξω απ’ τη σκηνή της. Τη σώζει απ’ τις καταχρήσεις και επιτέλους επαναφέρει την ευταξία του τουριστικού προορισμού.

Η χώρα μιλάει με αστυνομική γλώσσα, πάντα και σε κάθε περίσταση. Προστατεύει όλους εμάς τους διψασμένους για ασφάλεια και κυβερνησιμότητα πολίτες, από όλα τα κακά που έχουν πέσει πάνω στον πανέμορφο τόπο μας. Ελεύθερη κατασκήνωση, φούντα, αναρχία, συνδικαλισμός, απεργίες, ομοφυλοφιλία, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Η χώρα φοράει στολή, καβαλάει το παπί της, δικάβαλο και με την εξάρτυση να προκαλεί εφίδρωση στα παιδιά της, και εφορμά προς το ΚΑΚΟ. Θα μας σώσει, θα μας προστατεύσει, θα μας σχηματίσει δικογραφία, θα μας προφυλακίσει, θα μας κάνει προληπτική προσαγωγή.

Όλα θα τα κάνει, ακόμη και να υπερβεί τα όρια της νομιμότητας, ακόμη και να ερμηνεύσει διαφορετικά τη νομιμότητα, τα πάντα, ότι χρειαστεί, αρκεί να μας σώσει, αρκεί να πετύχει την εθνική σωτηρία, για την οποία όλοι παρακαλάμε. Παρακαλάμε υπουργούς, τρόικες, χωροφύλακες, χρυσαύγουλα, όποιον βρούμε πρόχειρο. Παρακαλάμε για την εύρυθμη λειτουργία της οδού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου και βέβαια του τουριστικού προορισμού.

Ένταση. Αμείωτη ένταση. Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι ταυτότητας. Αστυνομικής, σεξουαλικής, ιδεολογικής, πολιτικής. Οι έλεγχοι θα πολλαπλασιαστούν, θα εστιάσουν, θα είναι αδιάκοποι. Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί η μετατροπή της παραλίας σε γκαζόν, της θέας σε γήπεδο γκολφ, της σκηνής σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, της προφυλάκισης σε τιμωρία, της καταστολής σε προληπτικό περιορισμό.

Η ευταξία. Η ευταξία του τουριστικού προορισμού. Θα γίνουν συλλήψεις, θα γίνουν επιχειρήσεις σκούπα. Θα μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει σωστά και προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας η ακρογιαλιά, το κύμα, το τζιτζίκι και το αρμυρίκι. Η ευταξία του τουριστικού προορισμού είναι μια απ’ τις κυρίαρχες αξίες της νέας Ελλάδας.

Η ευταξία ξεκινάει από το κέντρο της Αθήνας, τις επιχειρήσεις σκούπα, την Αμυγδαλέζα και την υγειονομική διάταξη. Σιγά σιγά, επιτέλους, οι ενέργειες της κυβέρνησης πιάνουν τόπο. Η ευταξία απλώνεται, διαχέεται στην ελληνική επικράτεια, πιάνει όλο τον χώρο. Η ευταξία καταλαμβάνει το Σούνιο, την Πάτμο, τη Γαύδο, την Αστυπάλαια, την Ανάφη και τις ακτές της Πελοποννήσου. Η άμμος και τα βότσαλα εξαερώνονται μπροστά στις απαιτήσεις του πλήθους των τουριστών. Καφετέριες πάνω στο τιθασευμένο πια κύμα παίζουν το cd του Ρέμου που δίνει η ρίαλ νιουζ, ξανά και ξανά, μέχρι η πετσέτα να γίνει γκαζόν και το αλάτι αντηλιακό. Πολυτελή στούντιο με θέα το τουρνουά γκολφ και τους σταρ του Hollywood που άργησαν αλλά επισκέφθηκαν επιτέλους το ελληνικό θαύμα. Εκπομπές της Στεφανίδου, του Ευαγγελάτου και της Μάνδρου προβάλλονται από τεράστιες υπερσύγχρονες οθόνες που αντικαθιστούν το ηλιοβασίλεμα. Ο κόσμος τώρα χειροκροτεί πιο έντονα. Εθελοντές σερβιτόροι απ’ τον ΟΑΕΔ χαμογελούν και εξυπηρετούν τσάμπα και αποκτώντας την περιζήτητη εμπειρία, ιδιοκτήτες εφημερίδων, mall και διοδίων. Η ευταξία των τουριστικών προορισμών απλώνεται στις καρδιές μας και τις γαληνεύει. Ποτέ ξανά φόβος για τις ορδές παράνομων ξένων και ακραίων αναρχοκομμουνιστών.

Η εύρυθμη λειτουργία είναι γεγονός. Έπρεπε να ξεκινήσει εντυπωσιακά από κάτι τόσο μικρό όσο η ελεύθερη κατασκήνωση. Έπρεπε να επεκτείνεται μετά από ένα έλεγχο σε κάτι τόσο μικρό όσο η ελεύθερη κατασκήνωση. Έπρεπε να προχωρήσει μιλώντας στρατιωτική γλώσσα και περιγράφοντας πολεμικά κάτι τόσο μικρό όσο η ελεύθερη κατασκήνωση. Έπρεπε να μην είναι πια ελεύθερη. Ούτε η κατασκήνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου