Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

«Επιστροφή στο μέλλον»

....του Στέργιου Καλπάκη




Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου

«Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υφίσταται για ακόμη μία χρονιά σκληρές θυσίες ώστε να μπορέσει η χώρα μας να βγει από το τέλμα, παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία λειτουργούν ανασταλτικά στην προσπάθειά μας για μεταρρυθμίσεις και το χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας, ισχυρής στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Τέτοια φαινόμενα συνέβησαν και χθες στο κέντρο της Αθήνας. Παρά την απαγόρευση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας για συγκέντρωση στο χώρο του Πολυτεχνείου, ώστε να γιορταστεί η νομοθετικά απομυθοποιημένη εξέγερση, παρατηρήθηκε αθρόα προσέλευση κόσμου με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για τη διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών της πρωτεύουσας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους θεωρούν τη συγκεκριμένη επέτειο ξεπερασμένη. Οι δυνάμεις ασφαλείας με αίσθημα πατριωτισμού κι ευθύνης, ρίχτηκαν στη μάχη και κατάφεραν μετά από αρκετές ώρες οδομαχιών με τους ταραξίες, να καταπνίξουν την ενέργειά τους.

Εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση για την επιβολή της τάξης στην κοινωνία, την ανάπτυξη αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης της εξουσίας θέσαμε αυτόν τον στόχο και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για ξένες επενδύσεις και συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής οικογένειας, της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε, για κοινωνική ειρήνη και εξάλειψη ακραίων φαινομένων.

Οι προσπάθειές μας, έχουν αποτέλεσμα. Μετά από αρκετές ημέρες αγώνα της αστυνομίας και των επίλεκτων ομάδων του στρατού, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, μπορούμε πλέον να πούμε ότι η Ελλάδα, κάθε άλλο παρά ευνοϊκό περιβάλλον αποτελεί για επίδοξους εισβολείς. Τους επόμενους μήνες, οι γειτονιές μας θα είναι ασφαλείς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι γίνονται μεγάλα βήματα στην θωράκιση του πολιτισμού μας από ανατολίτικα – βαρβαρικά στοιχεία και στην προσπάθεια για κάθαρση της φυλής μας από αυτούς που εδώ και αιώνες προσπαθούν να την αλλοιώσουν .

Εκτός από την πάταξη τους φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας πέτυχε μία ακόμη νίκη. Σε διάστημα μόλις ενός μήνα, έχουν εντοπιστεί και διαλυθεί τα περισσότερα στέκια αναρχικών και κάθε λογής άλλων τέτοιων ακραίων στοιχείων. Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό τον περιορισμό της δράσης αυτών των ομάδων. Οι συλληφθέντες δικάστηκαν απευθείας και θα υποστούν όλες τις συνέπειες της παρακρατικής και προδοτικής τους συμπεριφοράς, όπως ακριβώς ορίζει ο Νόμος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Είναι φανερό ότι έχουν γίνει μεγάλες τομές. Τα χθεσινά φαινόμενα όμως, δείχνουν, ότι ακόμα υπάρχουν ισχυροί στους κόλπους της κοινωνίας, θύλακες υπονόμευσης της δημόσιας τάξης και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των Ελλήνων για ασφάλεια και γαλήνη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μπουν στο περιθώριο εκείνες οι δυνάμεις που εδώ και χρόνια, με την ανευθυνότητά τους έχουν οδηγήσει τη χώρας μας ένα βήμα πριν το γκρεμό. Αυτοί που υποκινούν εδώ και δεκαετίες απεργίες, τους βασικούς εχθρούς της ανάπτυξης και υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα της διαπλοκής και της ρεμούλας. Όλοι εκείνοι που έσπειραν στις τάξεις των προγόνων του Λεωνίδα, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει ο άνθρωπος, τον κομμουνισμό. Αυτοί οι οποίοι ακόμη και σήμερα παραμένον νοσταλγοί των προδοτών της εθνικής αντίστασης.

Με κοινή υπουργική απόφαση και βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, τίθενται από σήμερα εκτός νόμου όλα τα κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα, οργανώσεις και ομάδες. Οι ηγεσίες των οποίων οφείλουν μέσα σε διάστημα 24 ωρών να καταθέσουν εγγράφως στις κατά τόπους αρχές τις πράξεις διάλυσής τους, με υπογραφές όλων των μελών σε πλαίσια δήλωσης αποκήρυξης των αρχών του κομμουνισμού.

Όσες οργανώσεις δεν πράξουν τα παραπάνω θα θεωρούνται αυτομάτως παράνομες και θα υφίστανται τις συνέπειες του Νόμου. Επίσης, όσα μέλη δεν υπογράψουν στο έγγραφο δήλωσης φρονημάτων θα διώκονται ως εχθροί της νομιμότητας και της δημοκρατίας. Το έγγραφο αυτό θα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σε λίγα λεπτά. Παράλληλα θα ξεκινήσει μία προσπάθεια για περιορισμό της δράσης τέτοιων ατόμων μέσω διαδικτύου και των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε σημαντικές τομές, ώστε να βαδίσει η χώρα ομαλά στο δρόμο της ανάπτυξης. Άλλωστε, οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προχωρήσει σε τέτοιες ρυθμίσεις με θεαματικά αποτελέσματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες τους.

Βέβαια, στην προσπάθειά μας χρειαζόμαστε και όλους εσάς. Ας αγωνιστούμε λοιπόν όλοι μαζί για μία Ελλάδα ισχυρή στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, ελεύθερη από τα βαρίδια του παρελθόντος και από νοοτροπίες και πρακτικές ξεπερασμένες. Σας καλώ να παλέψουμε για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες και να αναφωνήσουμε, Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω το εθνικιστικό κίνημα!»

Είμαι σίγουρος αγαπητοί αναγνώστες ότι το βρίσκετε ακραίο. Όσο ακραίο θα θεωρούταν το 2006 το κλείσιμο ενός δημόσιου οργανισμού με τέτοιο τρόπο όπως η ΕΡΤ, όσο ακραία θα θεωρούνταν οι περικοπές που έγιναν στις ζωές μας και το κατρακύλισμα στην εξαθλίωση αναρίθμητων συμπολιτών μας.

Η κρίση του 1929 έφερε φασιστικά καθεστώτα σε όλη την Ευρώπη και το χειρότερο γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μήπως θα ήταν επικίνδυνο να μην αντιμετωπίζουμε την κρίση του 2008 με την ανάλογη σοβαρότητα, βάσει αυτών που προκάλεσε η προηγούμενη; Δεν είναι αφελές να θεωρούμε ότι η Ιστορία τελείωσε το 1991 και δεδομένες την ειρήνη και τη δημοκρατία στην Ευρώπη;

Στην προσπάθεια αφύπνισης και συσπείρωσης των δημοκρατικών δυνάμεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου