Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ματωμένος γάμος

....από τον Στράτο Καρακασίδη

Το αριστούργημα της σύγχρονης τραγωδίας του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Ματωμένος γάμος» σε σκηνοθεσία Αγαμέμνων Ζαχαράτου - Ανδρέα Χρήστου ανεβάζει Ο Πολιτιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης «Βουβό Χειροκρότημα» στο θέατρο Αυλαία στις 20 – 21 & 27 – 28 Μαΐου 2013 και ώρα 21:00.
Γενική Είσοδος 5E

“Ματωμένος Γάμος”, στους ρυθμούς του σήμερα, αποκαλύπτει την ένταση του πάθους των χαρακτήρων που οδηγεί σε μοιραίες επιλογές.Ποιός είναι ο νικητής όταν όλα προαναγγέλονται; Η λύτρωση έρχεται μέσα από το θάνατο (κυριολεκτικό ή μεταφορικό) για τα πρόσωπα του έργου όταν βασανισμένοι πιά δεν μπορούν να ζήσουν τη ζωή που θέλουν. Μια ατμοσφαιρική παράσταση που ηθοποιοί και κοινό ενώνονται μέσα από τα νοήματα και τις συγκινήσεις του

Παίζουν: Ανδρέας Κουτσόφτας, Κατερίνα Καφετζίδου, Σοφία Προσώτσανλη, Μάρσυ Συρεγγέλα, Φιλιώ Κυριάκου, Άρτεμις Χατζηεαυαγγέλου, Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Κυπαρισσία Δαλακούρα, Μάγδα Σκούπρα Άγγελος Κουρέπης, Πέτρος Τερζής, Σταύρος Νικολάου, Μαρίλια Παπανικολάου, Γιώργος Μαρκουλής, Σοφία Θεοχάρους, Δημήτρης Σβώλης, Ιωακείμ Πετρίδης, Μάριος Μιλτιάδου, Δήμητρα Συγγελάκη, Χρύσα Πάντου

Συντελεστές: Απόδοση : Νίκος Γκάτσος
Μουσική : Μάνος Χατζιδάκις
Σκηνοθεσία : Αγαμέμνων Ζαχαράτος - Ανδρέας Χρήστου
Σκηνογραφία-Φωτισμοί : Αγαμέμνων Ζαχαράτος
Κοστούμια : Νίνα Τοβμάσιαν
Κινησιολογία : Μάριος Μιλτιάδου
Επιμέλεια Video : Κωνσταντίνος Κεπόλας
Ψιμυθιολόγοι : Κουτουκτσή Μαρία - Αθανασία Μπουλιώνη - Αριφέ Ντεμίρ - Ειρήνη Νικολάου -
Χτενίσματα : Βασίλης Γκέλης - Μπαρσεγιάν Ασότ
Σχεδιασμός αφίσας : Πάνος Καράλλης
Σχεδιασμός προγράμματος : Θάνος Τζιόκας
Κατασκευή σκηνικού : Κυριάκος Σιαλής - Χρήστος Τσολάκης
Ζωγραφική σκηνικού : Μάρσυ Συρεγγέλα
Δημόσιες σχέσεις : Άννα-Μαρία Κατωμονιάτη - Βούλα Ράτσικα

Στην παράσταση παίζουν ζωντανά οι Los Mujeros : Νάσος Πατσίκας (πιάνο), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (τρομπέτα), Ηλέκτρα Μιχαήλ (βιολί), Σάκης Τσιάμης (κιθάρα).

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης «Βουβό Χειροκρότημα» υπάρχει στα πολιτιστικά δρώμενα τις πόλης μας τα τελευταία 5 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Έχει ανεβάσει έργα όπως η Λυσιστράτη, η Αυλή των Θαυμάτων και έχει συμμετάσχει σε πολλούς πολιτιστικούς διαγωνισμούς εκπροσωπώντας τη πόλη μας, με αποκορύφωμα το διαγωνισμό ερασιτεχνικών ομάδων στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2011, όπου πραγματικά ο Όμιλος σάρωσε τα βραβεία! 10 στον αριθμό παρακαλώ! Μεταξύ των βραβείων εκείνα της καλύτερης παράστασης, το βραβείο Κοινού και Σκηνοθεσίας. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως τα μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου είναι ως επί τω πλείστον φοιτητές διαφόρων τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα.

Δευτέρα και Τρίτη για δύο εβδομάδες η παράσταση θα παίζεται. Δείτε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου