Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Fast Forward To The Future...

     Πιο επίκαιρο από ποτέ το slogan "fast forward to the future" του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, του 8ου σε σειρά. Σε μια εποχή που όλα καταρρέουν, που άλλοι παίρνουν αποφάσεις για μας, άτομα δίχως όνειρα, δίχως ήθος, δίχως συνείδηση, ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ που άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 29/9 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2/10 προβλήθηκαν πάνω απο 200 ταινίες από 50 χώρες του κόσμου, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και φυσικά την δωρεάν είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την ένταξη της διοργάνωσης στο ΕΣΠΑ και στην στήριξη των χορηγών.



Είναι γεγονός πως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, εκτός από μια γιορτή πολιτισμού, από τις ελάχιστες-αν όχι η μοναδική-διοργανώσεις που λαμβάνουν πλέον χώρα στη Νάουσα, είναι και μια δραστηριότητα που ενισχύει άμεσα την τοπική οικονομία (εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες κτλ) και αποτελεί μια ισχυρή διαφήμιση του τόπου και των προϊόντων του σε μια θεωρητικά νεκρή τουριστικικά περίοδο.

Ωστόσο, ακόμα και τώρα βρίσκονται κάποιοι να κατηγορούν και να υποβαθμίζουν το ρόλο του Φεστιβάλ και της καθοριστικής συμβολής του στη ζωή της Νάουσας. Παρ'ολα αυτά συνεχίζουμε ακάθικτοι στον αρχικό μας στόχο και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο 9ο Φεστιβάλ.
  
Και για να επανέλθουμε στη λεζάντα του 8ου Φεστιβάλ, ας ελπίσουμε πως όλα αυτά που διανύουμε τώρα σαν άνθρωποι, σαν χώρα είναι απλώς μια ακόμα μελανή σελίδα στην ιστορία μας. Εύχομαι σα νέοι άνθρωποι και πολίτες αυτής της κοινωνίας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να απαιτήσουμε και να χτίσουμε τον κόσμο που εμείς θέλουμε και ονειρευόμαστε. Γι αυτό σας κάνουμε ένα " fast forward to the future" όντας οι πρωταγωνιστές του παρόντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου