Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Oι δημαγωγοί του 21ου αιώνα και οι σωτήρες της ασωτίας.

.....του Πέτρου Διδασκάλου

Σε μια εποχή που η χώρα μας περνάει ίσως τις δυσκολότερες μέρες της σύγχρονης ιστορίας της, μια εποχή που η οικονομία μας έχει φτάσει να είναι όχι απλά μετέωρη αλλά να αντιμετωπίζεται όπως η αντίστοιχη των λεγόμενων "υπανάπτυκτων" χωρών, μια εποχή που οι "μεγάλες δυνάμεις" προσπαθούν να μας εξαφανίσουν, σε μια τέτοια εποχή έχουμε εμπιστευτεί την τύχη μας στα χέρια των πιο ανάξιων πολιτικών που έχουν ίσως περάσει από το ελληνικό προσκήνιο.

Τ' ότι περνάμε μια μεγάλη κρίση πιστεύω πως δεν είναι αυτό που πρέπει να μας φοβίζει περισσότερο. Εξάλλου όλα αυτά που ακούγονται δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια στο έπακρο. Για παράδειγμα υπάρχουν χώρες οι οποίες είναι σε πολύ δυσμενέστερη κατάσταση από την δικιά μας όμως,λόγω συμφερόντων, παραμένουν ανέπαφες. Και ας μην ξεχνάμε πως η χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα στον κόσμο είναι η Η.Π.Α.

Ποιος θα τολμήσει όμως να εναντιωθεί απέναντι σε αυτήν την υπερδύναμη;;; Ποιος θα μπορέσει να την βγάλει από την πρωτοκαθεδρία;; Προσωπικά πιστεύω πως η Ελλάδα μας,όπως είναι τώρα, όχι άπλα δεν μπορεί να συμβάλλει σε κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει την θέση της. Από την στιγμή που εμπιστευτήκαμε την τύχη μας στα χέρια των δημαγωγών που μας κυβερνούν σήμερα ήμασταν καταδικασμένοι προς αυτή την κατεύθυνση. Ξαφνικά κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την Ρωσία,την μόνη χώρα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις Η.Π.Α.,χάθηκε. Εν μια νυκτί. Στείλαμε τον Πρωθυπουργό μας να συζητήσει με τον Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου και ο άνθρωπος με αυτά που του προέβαλλε ως δικαιολογίες ο Παπανδρέου άρχισε να γελάει και κατάλαβε πως πλέον γίνανε και εμείς πιόνια των Η.Π.Α. Μας πρόσφεραν δάνειο για να μην μπούμε στο Δ.Ν.Τ. και εμείς είπαμε "όχι ευχαριστούμε, δεν θέλουμε την βοήθεια σας, θα χώσουμε τα μούτρα μας στα σκατά."

Όμως αν μπεις στα σκατά είναι πολύ δύσκολο να βγεις! Ειδικά αν αυτοί που υποστηρίζεις σε έχουν τελείως γραμμένο και το μόνο που θέλουν από σένα είναι να σου πάρουν και το τελευταίο σου διαπραγματευτικό, οικονομικό, περιουσιακό, όπως θέλετε πείτε το, στοιχείο.Τον ορυκτό πλούτο σου Μια χώρα σαν την Ελλάδα με πετρέλαια σε όλη την έκταση της(γιατί αν κάποιος πιστεύει πως τα πετρέλαια μας βρίσκονται μονο σε ορισμένες περιοχές του Ιουνίου κ του Αιγαίου πελάγους είναι πολύ γελασμένος και αρκεί να κάνει μια έρευνα για να δει πως μέχρι και στην Πίνδο υπάρχει πετρέλαιο και ενώ η Αλβανία πραγματοποιεί εξόρυξη και εκμετάλλευση του στο έπακρο εμείς σκύβουμε το κεφάλι και κάνουμε τους ανήξερους), με πλουτώνιο, το πιο σπάνιο στοιχείο στον κόσμο, σε τεράστιες ποσότητες να μένει ανεκμετάλλευτο στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας προκαλώντας μάλιστα προβλήματα υγείας στους κατοίκους, με το μεθάνιο να ρέει ελεύθερο στα ανοιχτά της Κρήτης σε τέτοιο βαθμό που να είναι ορατό με γυμνό μάτι, μια τέτοια χώρα έχει καταλήξει να είναι το τσιράκι των Η.Π.Α και να δέχεται τις προσβολές και τα καμώματα της κάθε Μερκελ όντας υπόλογη για κάθε της πράξη!

Και ετσι λοιπόν φτάσαμε στο κρίσιμο ερώτημα. Όπως ανέφερα αυτό που θα επρεπε να μας φοβιζει πιο πολυ δεν ειναι η κριση την οποια βιωνουμε αλλα το τι κανουμε εμεις οι ιδιοι για να βγουμε απ αυτην! Εμπιστευομαστε την τυχη μας σε ανθρωπους που ξερουμε οτι δεν θα κανουν τιποτα για να βγουμε απο το αδιεξοδο. Αυτο κανουμε. Μηπως ομως ηρθε η ωρα να παρουμε την τυχη στα χερια μας και να χαραξουμε οι ιδιοι την πορεια μας;; Ποσο ακομα θα ανεχομαστε τους "σωτηρες" που ψηφιζουμε να ασελγουν εισ βαρος μας στο βωμο της προσωπικής τους αναδειξης και φιλαργυριας;; Πως γινεται να ανεχομαστε να βλεπουμε γιαγιαγες και παππουδες να μην εχουν,οχι σπιτι να κοιμηθουν αλλα ουτε ψωμι να φανε; Πως γινεται να ανεχομαστε να βλεπουμε ανθρωπους που σπαταλησαν την μιση ζωη τους στη δουλεια για να μπορεσουν να προσφερουν μια αξιοπρεπη ζωη στα παιδια τους να τους κανουν συνεχεις μειωσεις μισθων και συνταξεων λες και ειναι καραμελες ή ακομα και να τους απολύουν; Πως γινεται να αφηνουμε τα παιδια μας σε εναν μέλλον χωρις αυριο; Πως γινεται να τ ανεχομαστε ολα αυτα, οταν ο κυριος Βενιζελος και ο καθε βενιζελος στελεχωνεται απο σωμα γραμματεων 20 ατομων με συνολικο μισθο 800.000 ευρω χωρις να κανουν τιποτα, την ωρα που στην Βουλη ειχε δημιουργηθει μεχρι και τμημα ιππασιας με προπονητες και ολα τα συναφη με αμοιβες εξωπραγματικες,την ωρα που ενω η τροϊκα μαστιζει την χωρα μας ο πρωθυπουργος κανει τα μπανια του αμέριμνος χωρις να του καιγεται καρφάκι;;

Είμαστε ισως η πιο ενδοξη χωρα στον κοσμο και καποιοι προσπαθουν να μας εξαφανισουν. Ομως οπως πολλες φορες εχει αποδειχτει ο Ελληνας πολυ σκληρος για να πεθάνει. Το θέμα ομως ειναι μην αφησουμε εμεις τους εαυτους μας να πεθανουν... μην αυτοκτονησουμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου