Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Όταν τα όνειρα ΔΕΝ πραγματοποιούνται.

.....της Έφης Δίντση



Με πόνο ψυχής το λέω αλλά φίλοι μου δε γίνονται όλα τα όνειρα πραγματικότητα δυστυχώς. Βέβαια κάπου δε γίνεται να πιστεύουμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο όπως το να πετάξουμε, αλλά τι συμβαίνει όταν δεν πραγματοποιούνται όνειρα που είναι εφικτά και πραγματοποιήσιμα;
Η απογοήτευση δυστυχώς είναι μεγάλη και πολλές φορές μας σκοτώνει εσωτερικά. Νευριάζουμε, κλαίμε, χάνουμε την όρεξη για το υπόλοιπο της ημέρας ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δε θέλουμε να συζητάμε γι' αυτό και τα πάντα μας νευριάζουν, μας κάνουν βλοσυρούς και σκεπτικούς. Είχαμε στηρίξει τη ζωή μας στην επιτυχία αυτού του ονείρου, είτε αφορά σπουδές, είτε ένα ταξίδι, είτε μια επαγγελματική πρόοδο, είτε οτιδήποτε άλλο που μπορεί ο καθένας μας να έχει στο μυαλό του.

Σε ποιον όμως συγκαταλέγονται οι ευθύνες για την αποτυχία του ονείρου μας; Θα ήταν τελείως ανώριμο να μην αναγνωρίζουμε και να μη δεχόμαστε κάποιους αστάθμητους και εξωτερικούς παράγοντες που είναι σχετικοί με τα όνειρά μας. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε για παράδειγμα την δεινή ίσως οικονομική μας κατάσταση που δε μας επιτρέπει να πάμε το ταξίδι που τόσο θέλαμε, ούτε το ότι κάποιος άλλος είναι πράγματι ικανότερος από εμάς και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πήρε εκείνος προαγωγή και όχι εμείς.

Τι γίνεται όμως όταν για όλη αυτή την απογοήτευση και την αποτυχία πραγματοποίησης των ονείρων μας φταίνε άλλοι; Πώς να δεχτούμε ότι εμείς πονάμε και αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε τα σχέδια μιας ολόκληρης ζωής ίσως, εξαιτίας κάποιων άλλων; Που στην τελική αυτοί μπορεί και να μην ήξεραν τίποτα και ό,τι έκαναν να το έκαναν τελείως αυθόρμητα, χωρίς να σκεφτούν τις επιπτώσεις για εμάς. Και άντε, καλά τότε που αυτοί που ευθύνονται δεν έκαναν τίποτα εσκεμμένα. Πώς να δεχτείς όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που επίτηδες, με νύχια και με δόντια πασχίζουν να μας πληγώσουν και να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πραγματοποιηθούν τα όνειρά μας;

Όπως και να έχει, όμως, φίλοι μου, εμείς δεν απογοητευόμαστε! Συνεχίζουμε να κάνουμε όνειρα γιατί αυτά είναι που μας δίνουν δύναμη για τη ζωή. Για να μπορέσουμε την αλλάξουμε και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου