Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα γάμος γίνεται…

Σήμερα είναι η μέρα που θα πάτε οικογενειακώς στο γάμο του ξαδέρφου σας. Ξέρεις τι θα ακολουθήσει κι όμως, θέλοντας να ζήσεις την αδρεναλίνη που προσφέρει ένας γάμος με ότι αυτό συνεπάγεται αποφασίζεις να πας.

Τα καλά ξεκινάνε μέρες πριν… Η μητέρα σου με το που λαμβάνει το προσκλητήριο του γάμου, αφού θα κουτσομπολέψει λίγο με την γιαγιά σου που επιτέλους βρέθηκε κάποια να παντρευτεί τον ξάδερφο, ξεκινάει έναν μαραθώνιο ερωτήσεων σχετικά με το τι θα βάλουμε σαν οικογένεια (λες και πρέπει να πάμε στον γάμο ντυμένοι όλοι το ίδιο σαν ομάδα ποδοσφαίρου) και τι δώρο πρέπει να πάρουμε. Μετά την πρώτη ώρα και αφού πλέον κανείς δεν δίνει απάντηση στις ερωτήσεις της δίνει μόνη της καταφατικές απαντήσεις « Ναι, κρυστάλλινα ποτήρια δεν θα ‘χουν, αυτά θα πάρουμε για να φανούμε κιόλας».

Και έρχεται η μέρα του γάμου. Ενθουσιασμός επικρατεί στην οικογένεια…Μισή ώρα πριν ο πατέρας κοιμάται, η μητέρα μιλάει στο τηλέφωνο, ο αδερφός σου είναι για καφέ και η γιαγιά που πας να την πάρεις από το σπίτι για να φύγετε μαζί σε ρωτάει που την πας και πως δεν θέλει να πάει στο γάμο γιατί σε μισή ώρα αρχίζει το « Αννίτα SOS». Ο παππούς αναφωνεί πως δεν ξέρει κανέναν με το όνομα του ξαδέρφου που παντρεύεται και αρνείται πεισματικά να πάει αν δεν του δώσεις ένα ποτήρι κρασί. Με τα πολλά πηγαίνετε στην εκκλησία.

Από μακριά βλέπεις έναν κλόουν να κινείται πως την πόρτα της εκκλησίας. Πλησιάζοντας συνειδητοποιείς πως δεν είναι κλόουν άλλα η κουμπάρα που έχει ντυθεί και βαφτεί λίγο υπερβολικά. Παραδίπλα 3-4 παρανυφάκια κλαίνε σκορπίζοντας παντού μύξες, γιατί δεν θέλουν να περπατάνε πίσω από τη νύφη χωρίς την μητέρα τους. Ο γαμπρός περιμένει τη νύφη στην πόρτα με παγωμένο χαμόγελο, τύπου είμαι άνετος, σας παίζω και μία δηλωτή , αλλά στην ουσία είναι έτοιμος να λιποθυμήσει. Η νύφη έρχεται, κάνει τους γνωστούς και δίχως ουσία κύκλους γύρω από την εκκλησία, τα παρανυφάκια ρωτάνε «τι παίζουμε?» και ξεκινάν να τρέχουν κι αυτά γύρω γύρω ώσπου η νύφη επιτέλους φτάνει. Κατά την διάρκεια της τελετής, διάφορα κεφάλια ξεπετάγονται πίσω από την νύφη για να φανούν στο βίντεο, ενώ στο χορό του Ησαία εξηγείς στον παππού πως το ζευγάρι δεν κάνει γύρους για να ξεμουδιάσει αλλά επειδή έτσι είναι το τελετουργικό.

Τέλος, στο τραπέζι του γάμου αμέτρητες καρέκλες είναι πιασμένες από πιτσιρίκια τα οποία έχουν νυστάξει και έχουν γύρει λίγο μέχρι να σταματήσουν οι γονείς τους να χορεύουν, κάποιοι έχουν βρει την στιγμή να σχολιάσουν ότι είδε και δεν είδε ο απλός κόσμος στον γάμο και ο παππούς ζητάει να του κάνουν το φαγητό πακέτο για το σπίτι γιατί έχει σκυλιά που τρώνε κόκαλα…

Και καλούς απογόνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου