Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Άγιος Βαλεγδύνος: ο προστάτης των Ευρωτευμένων

....από τον Ερεβιέραξ Αυτοκρατορικό Τζιτζικοπεταλωτή

/!\ Προειδοποίηση /!\


Η παρούσα ανάρτηση δεν απευθύνεται σε πιτσούνια, γλυκανάλατους, σαχλορομαντικούς, τεντυμπόηδες, ανθοπώλες, ζαχαροπλάστες, πρεζόνια, αναιμικούς, ασθενείς με χρόνια καρδιακά προβλήματα, παραθυροβάτες, ακομπλεξάριστα δεκατετράχρονα, αποτυχημένες μοντέλες και χωρισμένες τηλεπαρουσιάστριες. 

Αν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες τότε: πάρε μια βαθιά ανάσα, κράτησέ την μετρώντας από το 1 μέχρι το 2.349.887.567 με βήμα το π και όλα θα διορθωθούν. Όλα.



Πέρασαν βδομάδες από την τελευταία μου ανάρτηση. Και θα περνούσαν αρκετές ακόμη μέχρι την επόμενη, αν δε μάθαινα ότι αρκετοί από εσάς πέσατε σε τόσο μαζοχιστικά στερητικά σύνδρομα, που φτάσατε στο σημείο να ρίχνετε διπλοπεταλιές στο F5, να μασάτε την οθόνη στα Pixels που εικονίζουν το κουμπί ανανέωσης του browser και να αυτοσοδομίζεστε με εκτυπωμένα αντίγραφα των κειμένων μου.

Και καθώς είναι ευρέως (όχι αυτός που γίνεται σαπούνι) γνωστό ότι είμαι ατέρμονα σπλαχνικός και απύθμενα ελεήμων, θα ικανοποιήσω την αστείρευτη επιθυμία σας για πνευματική ηδονή, όχι με ένα βίντεο οργιαστικής τελετής ενηλικίωσης ενός απετάλωτου τζιτζικιού, αλλά με μια επικαιρική ανάρτηση που χτυπάει τόσο ξαφνικά, όσο ο συγκάτοικος την πόρτα του μπάνιου τη στιγμή που λύνεις το 16ο Sudoku.

Γνωρίζετε άραγε την αλήθεια για την γιορτή της 14ης Φεβρουαρίου;

Βαλεγδύνος: κύριο όνομα προερχόμενο από τη σύνθεση των λέξεων βαλές και γδύνω. Η ετυμολογία της λέξης παραμένει ακόμη και σήμερα σκιώδης. Θα ακολουθήσει μια εννοιολογική προσέγγιση με αλάνθαστο κριτήριο το φλυτζάνι του ρεντ μπουλ, τις συλλεκτικές κάρτες Ταρώ με τους ήρωες της disney, τα σπλάχνα ενός φρεσκοσφαγμένου αγριοτζίτζικα και φυσικά την στεγνή, ψυχρή, απόλυτη, αντικειμενική, στείρα λογική μου.

Εκδοχή α):

Το όνομα Βαλεγδύνος πρωτοχρησιμοποιήθηκε σαν ψευδώνυμο του + Τσακ Νόρρις + στην πρώτη και τελευταία συμμετοχή του στο παγκόσμιο τουρνουά πόκερ. Φημολογείται έντονα ότι ο Τσακ νίκησε ένα royal flush σε κατάσταση all in, γδύνωντας τους πάντες με έναν βαλέ κούπα, ένα γραμματόσημο των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας και ένα διπλοχτυπημένο εισιτήριο του μετρό. Από τότε η κίνηση αυτή είναι γνωστή ως Τσακ Μπαμ.

Μετά τη θεαματική νίκη του ο Τσακ χάθηκε σε ένα σύννεφο κόκκινου καπνού. Την επόμενη το πρωί οι σύζυγοι των παικτών βρήκαν κάτω από το μαξιλάρι τους μια κάρτα βαλέ κούπα με το σημείωμα: Είμαι ο Βαλεγδύνος σου. Εννέα μήνες αργότερα γεννήθηκαν τα μέλη της Λεγεώνας των Υπερηρώων.

πηγή: McΗς
Εκδοχή β):

Το όνομα Βαλεγδύνος χρησιμοποιήθηκε σαν παρατσούκλι ενός επαναστάτη βαλέ ("παπά") της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας την εποχή του αυτοκράτορα της Ρώμης Κλαύδιου. Το όνομα που χρησιμοποιούσε στην πιάτσα ήταν ΓΔΥΝΟΣ, μια συντομογραφία της φράσης: Γάμος Δεν Υφίσταται Νομικά Οσο Στρατολογείστε.
Εκείνη την εποχή ο αυτοκράτορας είχε απαγορεύσει δια ηράκλειου ροπάλου και επιπασσάλιου ανασκολοπισμού τους γάμους των νεαρών ανδρών της αυτοκρατορίας, γιατί πίστευε ότι οι παντρεμένοι δεν κάνουν για πολεμιστές.
Ο παπα-Γδύνος (Βαλεγδύνος) όμως παράκουσε τις διαταγές του αυτοκράτορα και τους πάντρευε κρυφά, καθώς ήταν αγαπούλης και αγκαλίτσας. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει πολύ αγαπητός στο λαό και συμπερασματικά πολύ μισητός στον αυτοκράτορα. Έτσι μια μέρα ο αυτοκράτορας συνάντησε σε δείπνο τον αλυσοδεμένο και φιμωμένο βαλεγδύνο για να συζητήσουν πολιτισμένα αν θα σταματούσε να τον γράφει στη ρόμπα του ή αν θα γινόταν το ακονιστήρι του δήμιου.
Ο Βαλεγδύνος, που ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, προσφέρθηκε οικειοθελώς να ακονιστεί πάνω του το χασαπομάχαιρο του δήμιου και με συνοπτικές διαδικασίες οδηγήθηκε στη δημόσια εξέδρα εκτελέσεων, όπου τα εισιτήρια για τον αποκεφαλισμό ήταν ήδη sold out. Σαν τελευταία επιθυμία έδωσε στον δήμιο, την κόρη του και τον αυτοκράτορα από μια κάρτα διανθισμένη με κόκκινες καρδιές.
Λέγεται ότι η κάρτα της κοπέλας έγραφε: "Είμαι ο Βαλεντίνος σου", η κάρτα του δήμιου: "Θα γίνεις παππούς" και η κάρτα του αυτοκράτορα: "Της θειάς σου το σφουγγαρόπανο".
Όταν ο Πάπιας της Ρώμης έμαθε για τις έκφυλες και άνομες πράξεις και τη μετέπειτα θανάτωση του βαλέ, τον καθαίρεσε από το ιερατικό του αξίωμα και τον αφόρησε για να καεί πρώτο καζάνι πίστα στην κόλαση στους αιώνες των αιώνων. Ήταν μάλιστα τόσο απογοητευμένος και θλιμμένος για την κατάντια του νεαρού, που χρειάστηκε ο λογαριασμός των εισπράξεων του αποκεφαλισμού για να τον συνεφέρει.

Αμέσως τότε ο πάπας θεώρησε το sold out θεία θέληση και ανακήρυξε τον Βαλεγδύνο Άγιο, αλλάζοντας το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του, χάριν ευπρέπειας, σε "-ντύνο" (στη νέα απλοποιημένη, ανορθόγραφη ελληνική "-ντίνο" ), με την ευλογία και τη φώτιση του τρισυπόστατου θεού €¥$.

Έτσι ορίστηκε η ημέρα γνωστοποίησης των εισπράξεων της εκτέλεσης, η 14η Φεβρουαρίου, ως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (πρών βαλεγδύνου), του προστάτη των Ευρωτευμένων.

πηγή: παπα-Τζής

Ποιά εκδοχή θα επιλέξετε να πιστέψετε είναι προσωπική σας επιλογή. Είστε πάντα ελεύθεροι να κάνετε αυτό που θέλει ο Τσακ Νόρρις.

Και κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια κάρτα βαλέ κούπα στα βαλεντινοδώρα σας. Γιατί δεν αρκεί απλά να γδύσουν τις πιστωτικές σας τα online ανθοπωλεία με προσφορές των 80 μίσχων ορχιδέας τυλιγμένων σε τροπικά φυλλώματα και μαλλιά χελώνας που θα αποδείξουν την υπέρμετρη αγάπη σας έναντι μερικών εκατοντάδων Ευρώ. Αν αυτή είναι η μόνη μέρα του χρόνου που εκφράζετε τα αισθήματά σας, κάντε το τουλάχιστον σωστά.

Και όταν ο/η βαλεντίνος/α σας απορήσει, θα πείτε με περηφάνεια: Διαβάζω Έπεα Πυρόεντα.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Βαλεγδύνος μαζί σας ευρωτευμένα ζουζουλοπίτσουνα. Γιατί ξέρω ότι αγνοήσατε την προειδοποίησή μου."

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ο βαλεντίνος σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου