Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

… Είχε πάει λαϊκή….

...του Πασχάλη Ηλδικίδη

Η έξοδος στην λαϊκή για τις γιαγιάδες είναι ότι και τα φιλανθρωπικά gala για τους πλούσιους. Στολίζονται και γεμάτες χαρά ετοιμάζονται για την μεγάλη έξοδο. Το θέμα είναι πως στην λαϊκή μπορεί να βρεθεί τυχαία και κάποιος άλλος (που δεν είναι γιαγιά !!!) και έτσι είναι υποχρεωμένος να γνωρίσει τον θαυμαστό αυτό κόσμο.


Εκεί που προχωράς λοιπόν και μπροστά σου είναι μια συμπαθέστατη κατά τ’ άλλα κυρία με το μοντέρνο καροτσάκι της φρενάρει απότομα δίχως να βγάλει αλάρμ προκαλώντας μια καραμπόλα που έχει ως αφετηρία εσένα και καταλήγει σε τρεις γιαγιάδες πιο πίσω. Ότι το καρότσι καρφώθηκε στο πόδι σου είναι ένα ασήμαντο γεγονός για την συμπαθή κυρία, η οποία προκάλεσε όλο αυτό το συμβάν γιατί θεώρησε εξαιρετικά επείγον να ξύσει την γάμπα της εκείνη την στιγμή.

Προχωρώντας παρακάτω βρίσκεσαι μπροστά σ’ ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο. Βλέπεις πως ο λαός δεν κινείται και αναρωτιέσαι τι μπορεί να συμβαίνει. Πλησιάζοντας γίνεσαι μάρτυρας μιας άκρως εμπιστευτικής συζήτησης μεταξύ δύο κυριών, οι οποίες χωρίς φυσικά να έχουν καταλάβει πως έχουν κλείσει τον δρόμο , συζητάν για τη νέα καινοτόμα συνταγή που έχουν ανακαλύψει… αυτή του νηστίσιμου χοιρινού με πατάτες. 

Προσπερνώντας αυτόν τον σκόπελο, ξάφνου νοιώθεις τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια σου, το σώμα σου να μουδιάζει και τα αυτιά σου να βουίζουν. Ναι, ο συμπαθής πωλητής τάπερ, αισθάνθηκε την ανάγκη να φωνάξει με την καραμούζα την ώρα που περνάς εσύ από μπροστά του, πως αν αγοράσεις δύο τάπερ θα πάρεις δώρο μια σακούλα φιστίκια. Κουτσαίνοντας λοιπόν και χωρίς ακοή συνεχίζεις… 

Ενώ προχωράς αισθάνεσαι δυο ζευγάρια μάτια να ’ναι καρφωμένα πάνω σου. Δύο γιαγιάδες με περισσή διακριτικότητα και αφού σε κοιτάν από πάνω ως κάτω λένε « αυτό δεν είναι του Πετράκου ο γιος που χώρισε με την Πόπη; » . Δεν δίνεις σημασία, γιατί δεν ξέρεις ούτε ποιός είναι ο Πετράκος ούτε η Πόπη. Τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο επιθετικά όταν οι δυο γιαγιάδες σε πλησιάζουν και αρχίζουν να σε ρωτάνε απ’έξω – απ’έξω αν αληθεύουν τα λόγια την Κατίνας ότι τα συμπεθέρια σου δεν χωνεύουν τους γονείς σου. Προφανώς και δεν κάθεσαι να εξηγήσεις πως δεν έχεις συμπεθέρια ούτε ξέρεις κάποια Κατίνα. Μετά από λίγη ώρα φτάνεις πλέον στον προορισμό σου με μισή ώρα καθυστέρηση.

Αν θες ξαναπέρνα μέσα από την λαϊκή για να κόψεις δρόμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου