Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Το σκοτάδι του ενός

....από τον Ονειροπόλο

Γενέθλια φίλης, πλατεία, μπύρες και μεγάλη παρέα. Κι όμως ονειροπόλε είσαι πάλι μουτρωμένος. Μου φαίνεται πως δεν ευχαριστιέσαι με τίποτα. Εσύ δεν έλεγες πως οι πλατείες και οι «μπύρες» είναι αυτά που σου λείπουν περισσότερο; Μάλλον τελικά είσαι αχάριστος και προκατειλημμένος.


Βαρέθηκες από νωρίς αλλά λες να φανείς ευγενικός και προσπαθείς να κάτσεις λίγο ακόμα. Τελικά είσαι και αγενής, σηκώνεσαι και φεύγεις και τσακώνεσαι μέχρι και με την κολλητή σου που αποφάσισε να μοιραστεί τη διαδρομή και να φύγει μαζί σου μέχρι να χωριστούν οι δρόμοι σας. Την χαιρετάς θυμωμένος, σκύβεις το κεφάλι και προχωράς μετρώντας από μέσα σου πόσες ώρες μένουν μέχρι να μπεις στο ΚΤΕΛ και να φύγεις. Κάτι σε διακόπτει όμως.

Είναι τα κορίτσια από τη σχολή. «Ας είμαι ευγενικός, δεν μου φταίνε σε τίποτα» λες από μέσα σου και χαιρετάς. Τα τυπικά και λίγες ακόμα κουβέντες. Παράξενο, σπάνια βάζεις γλώσσα μέσα πολυλογά. Τι έγινε γιατί τόσο ήρεμος; Καληνυχτίζεις και ανηφορίζεις προς το σπίτι. Έχεις σχεδόν φτάσει όταν σε διακόπτει το κινητό σου που χτυπάει, έχεις μήνυμα. Είσαι τόσο βλάκας που τσακώνεσαι μέχρι και με το κινητό μέχρι να βγει από την τσέπη. Είναι η μια από τις 2 κοπέλες που χαιρέτησες πριν. Ναι ονειροπόλε, είναι αυτή που σε νοιάζει!

-Νυστάζεις;
-Όχι
-Θα πάμε βόλτα; (Καλά πλάκα μας κάνει τώρα; «10 φορές» της έχω ζητήσει να βγούμε και η πιο ευγενική απάντηση ήταν «δεν θέλω». Ώρα να της το ανταποδώσω και να πάρω πίσω τον εγωισμό μου. Ναι και μαζί με τον εγωισμό σου και μερικά «αν» να σε βασανίζουν πριν κοιμηθείς)
-Πάμε (πραγματικά με εκπλήσσεις ονειροπόλε).

Έρχεται, σε βρίσκει και ξεκινάτε μια μικρή βόλτα με κατάληξη το στάδιο και την κερκίδα των επισήμων με τις μαξιλαρένιες καρέκλες. Τα ποτιστήρια είναι ανοιχτά και «συνοδεύουν» την ησυχία μιας όμορφης «ατμοσφαιρικής» βραδιάς. Ξεκινάνε οι φιλοσοφίες και οι αναλύσεις. Έχει πιει μπύρα η κοπελίτσα και την πειράζεις. (Πόσων χρόνων είσαι αγόρι μου; -_-)
 -Φεύγουμε; λέει. Κάνεις μια πρόχειρη μετάφραση η οποία λέει πως φεύγουμε =φίλα με) 
 -Τι; Τώρα δεν μυρίζω μπύρα; (μπηχτή) [.]
Ω, ναι!!! Ρούφα τον εγωισμέ!!!
Τί έγινε ονειροπόλε, τώρα δεν μετράς τις ώρες για να φύγεις; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου