Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Όποια νύχτα περπατεί........ο κίνδυνος καραδοκεί

....της Νικολέττας Τσακίρη

Πριν λίγο καιρό, έλαβα ένα email, που με προβλημάτισε πολύ και θεώρησα καλό να το δημοσιεύσω, γιατί αφορά άμεσα σ’ εμάς, τις γυναίκες!

Στα πλαίσια για το κοινωνικό πρόβλημα - κίνδυνο του βιασμού, ένας δημοσιογράφος πήρε συνέντευξη από μια ομάδα βιαστών στη φυλακή για να βγει ένα ποσοστό, ένα άθροισμα κριτηρίων των βιαστών για την εκλογή υποψήφιου θύματος. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

1) Δίνουν μεγάλη σημασία στο χτένισμα του θύματος. Πιθανότερο να επιτεθούν σε μια γυναίκα με αλογοουρά, πλεξίδα ή κάποιο άλλο χτένισμα, γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να τη χειριστούν καλύτερα! Άρα, προτιμώνται γυναίκες με μακριά μαλλιά!

2) Το δεύτερο πράγμα που παρατηρούν είναι τα ρούχα! Επιλέγουν γυναίκες που φορούν ρούχα τα οποία αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα!

3) Επιτίθενται σε γυναίκες που μιλούν στο κινητό ή κάνουν άλλα πράγματα την ώρα που βαδίζουν, γιατί δεν είναι συγκεντρωμένες! Άρα, οι άμυνές τους είναι χαμηλότερες!

4) Επιλέγουν συνήθως να δράσουν 05:00 - 08:30 το πρωί, καθώς και μετά τις 22:30 το βράδυ!

5) Δρουν σε σημεία που είναι εύκολο να μεταφέρουν το θύμα και δεν ανησυχούν, μήπως τους πιάσουν. Αν προσπαθήσουμε ν’αμυνθούμε, θα προσπαθήσουν μόνο 2 λεπτά, γιατί το θεωρούν χάσιμο χρόνου!

6) Δεν παρενοχλούν γυναίκες που κρατούν ομπρέλα ή πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα από κάποια απόσταση. Τα κλειδιά δεν τους φοβίζουν, γιατί για να τα χρησιμοποιήσει το θύμα, πρέπει να’ρθει κοντά στο θύτη!

7) Εάν κάποιος εμφανιστεί ξαφνικά και μας αρπάξει απ’το πουθενά, ας μη διστάσουμε να φωνάξουμε πολύ δυνατά. Η πλειονότητα των εγκληματιών δηλώνει πως αιφνιδιάζονται με τις φωνές και αφήνουν κατευθείαν το θύμα!

8) Όσο παράξενο ή αστείο κι αν ακούγεται, όταν μας αρπάξει κανείς, καλό είναι να φωνάξουμε ΦΩΤΙΑ αντί για ΒΟΗΘΕΙΑ. Και αυτό, γιατί, δυστυχώς, στις μέρες μας όλοι/-ες θα τρέξουν να δουν τι συμβαίνει μόνο σ’αυτήν την περίπτωση....,του κινδύνου της φωτιάς!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαστε οι ίδιες υπεύθυνες για τον εαυτό μας και δεν μπορούμε και δε χρειάζεται συνεχώς να βασιζόμαστε σε κανέναν και καμία παρά μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Γι’αυτό, πρέπει νά’μαστε πολύ προσεκτικές, υποψιασμένες και νά’χουμε το νου μας, γιατί δεν έχουμε όλες μαύρη ζώνη στο καράτε ούτε είναι εφικτό να παρακολουθούμε όλες μαθήματα αυτοάμυνας! Ακούγεται νοσηρό νά’μαστε διαρκώς συγκεντρωμένες, να φοβόμαστε τη σκιά μας και να υποψιαζόμαστε τον κάθε περαστικό που μας κοιτά, αλλά εμείς είμαστε οι μόνες υπεύθυνες για τους εαυτούς μας! Είμαστε οι προστάτιδες του κορμιού μας, της ψυχικής και σωματικής μας υγείας και δε θ’αφήσουμε κανέναν να μας κυριέψει και να μειώσει την αξιοπρέπειά μας και τον αυτοσεβασμό μας! Δε θα γίνουμε λεία κανενός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου