Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

KONY

   Πριν απο 8 χρόνια ο Jason Russell, ένας Αμερικανός ακτιβιστής, οικογενειάρχης και πατέρας δυο παιδιών, ταξίδεψε στην Αφρική και πιο συγκεκριμένα στην Ουγκάντα. Εκεί γνώρισε παιδιά με ανάγκες, και ανάμεσα σε αυτά τον μικρό τότε Jakob. Ο Jakob του μίλησε για την περιπέτεια του, την απαγωγή του και για τον στυγνό εγκληματία Τζόσεφ Κόνυ που δρα στην χώρα, αρπάζοντας παιδιά απο τις οικογένειες τους.


Τα κορίτσια τα εκδίδει και τα αγόρια τα εκπαιδεύει σαν πολεμιστές προς δικό του συμφέρον. Σύμφωνα με το Δικαστήριο της Χάγης είναι ο νούμερο 1 καταζητούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η κυβέρνηση της Ουγκάντα αδιαφορεί να τον εντοπίσει, και σήμερα που μιλάμε είναι χιλιάδες τα παιδιά που έχει στρατολογήσει, βασανίσει, κακοποιήσει και συνεχίζει να το κάνει. Ο Jakob λοιπόν σε μια εξομολόγηση του, ζήτησε από τον Jason να τον σκοτώσει…. για να συναντήσει τον αδερφό του (θύμα και εκείνος) στον παράδεισο. Αυτή η εξομολόγηση έκανε τον Jason να υποσχεθεί πως θα σταματήσει τον ΚΟΝΥ. Ζήτησε την βοήθεια της Αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά κανείς δεν θέλησε να αναμιχθεί σε αυτό λόγω των συμφερόντων τους με την Αφρικανική Ήπειρο.

Έτσι με την βοήθεια του Facebook και διαφόρων διασημοτήτων, κατάφερε να κάνει ενα κίνημα που έχει βάλει ως στόχο το 2012 να καταφέρουν να συλλάβουν τον Τζόσεφ Κόνυ. Ο Τζόσεφ Κόνυ κάνει τα πάντα για να μην εντοπιστεί, αλλά ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί εάν καταφέρουμε να τον κάνουμε διάσημο. Ναι καλά καταλάβατε. Celebrity! Όπως ο George Clooney για παράδειγμα. Να υπάρχει η μούρη του σε όλα τα περιοδικά, να υπάρχουν αφίσες του παντού, να ξέρουν το όνομα του όλοι, το χρώμα των ματιών του, την δραστηριότητα του. Με απλά λόγια να μην υπάρχει μέρος στον κόσμο που να μπορεί να κρυφτεί! Να τον ξέρουν και οι πέτρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου