Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η δημοκρατία των λίγων

.....του Κωνσταντίνου Δουραλή


    Πολύς λόγος έχει γίνει για την δημοκρατία σε αυτή την χώρα. Μια χώρα που γέννησε την δημοκρατία και την εξήγαγε στα πέρατα του κόσμου.2500 χρόνια αργότερα όμως η κατάσταση είναι απογοητευτική. Η δύναμη του λαού(δήμος- κράτος) φαίνεται ότι έχει δώσει την θέση του ανεπιστρεπτί στην ολιγαρχία και στην ιεραρχία της ζούγκλας.Θες από την κοινωνία ,θες από το γήπεδο, θες από την πολιτική, θες από την Βουλή. Όπου και να κοιτάξεις ομάδες ατόμων κυριαρχούν πάνω στις ζωές των άλλων απλά αποφασίζοντας και….. διατάζοντας.Σας θυμίζει κάτι η τελευταία φράση???

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο είναι η κατάληψη που έγινε στη σχολή Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.Οι καταληψίες οι οποίοι είναι οι κλασσικοί αυτόβουλοι, αυτοαποκαλούμενοι επαναστάτες-σωτήρες έκλεισαν την σχολή προκειμένου να αποτρέψουν της εκλογές του για την ανάδειξη μελών ΔΕΠ. Ευτυχώς αυτή την φορά δεν είχαμε επεισόδια και ξύλο, βλέποντας όμως όλο αυτό τον κόσμο μαζεμένο εκεί που είχε ως στόχο μόνο και μόνο να εμποδίσει τις εκλογές αναρωτήθηκα τι σκοπιμότητα έχουν τέτοιου είδους καταλήψεις??Λες και θα ξυπνήσει ο Μπαμπινιώτης θα μάθει ότι έγινε κατάληψη στην ΝΟΠΕ και θα πει:  "Αφού αντέδρασε η ΝΟΠΕ ας τροποποιήσουμε το νόμο γιατί είμαστε χαζοί και ανεύθυνοι και αυτοί είναι οι φωστήρες." 
Συνεχίζω λοιπόν ένα πιθανό συλλογισμό του Μπαμπινιώτη :  "Ας δούμε ρε παιδιά τι προτείνουν και αυτοί εκεί της ΝΟΠΕ."

Κάτω ο καπιταλισμός??? Οκ αυτό δεν είναι θέμα του υπουργού παιδείας. 
Όχι στα χαράτσια???  Ούτε αυτό είναι..
Α βρήκα....  Όχι στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Ωραία πολύ σωστό συμφωνώ μαζί τους..Μόνο που λεφτά…δεν υπάρχουν!!!!

Με αυτόν τον αποτυχημένο χιουμοριστικά συλλογισμό του Μπαμπινιώτη θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι το όχι σε μια πρόταση δεν είναι λύση. Ούτε το ξύλο και γενικά η άρνηση.Η άρνηση μπορεί μόνο να ληφθεί ως μια αντίδραση σε κάτι που μας ενοχλεί, όχι σαν λύση..Μία πρόταση λοιπόν θα ήταν το όχι στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και άντληση πόρων από τα εκατομμύρια για τον εξοπλισμό.Αυτό είναι πρόταση!!!!Σωστή  ή λάθος θα το εξετάσω μετά , αλλά είναι πρόταση και όχι τραμπουκισμός. Πρέπει και οι ίδιοι μέσα τους λίγο να ξεκαθαρίσουν το τι κάνουν εκεί γιατί αν είναι συνεχώς να αναβάλουμε τα μαθήματά μας και την λειτουργία του πανεπιστημίου για να ακούμε Λοΐζο και Θεοδωράκη τα πράγματα και στην αριστερά είναι δύσκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου